Home » 10 skadde og 12 etterlyst etter ras

10 skadde og 12 etterlyst etter ras

by Russell Crowe

Flere hus ble skylt bort av raset i Gjerdrum, en liten by 25 km fra Oslo. Mange innbyggere har forlatt området.

Et stort jordskred ødela boliger i en by nord for Oslo onsdag, og 10 ble skadet, mens 12 savnede ble ransaket, ifølge norsk politi og media.

Environ 700 people ont été évacuées de leurs maisons, d’apres les medias som forsikrer at coulée a touché 21 hektar mercredi au petit matin, viktige plusieurs maisons à Ask i Gjerdrum kommune, en by med 5000 innbyggere i nord-øst av hovedstaden. Videoopptak viser en kollapset åsside i Ask, som etterlater hus knust og begravd i mørk leireslam.

Snø falt utover formiddagen da nødetatene evakuerte de skadde og forsøkte å sikre husene som fortsatt sto, hvorav noen haltet på kanten av krateret som ble dannet av raset.

Onsdag kveld var 12 personer ennå ikke funnet, opplyser politiet. «Vi vet ikke om disse personene befinner seg i området som er rammet av raset, om de har dratt på ferie eller om de ikke kan kontakte politiet.«Politiet sa tidligere i en melding.Ti personer ble skadd, en av dem alvorlig skadd, ble overført til Oslo.

«Noe dramatisk»

På bakken fremhevet statsminister Erna Solberg at dette skredet var «en av de størsteDet har landet ditt visst. «Det er noe dramatisk med å være herHun fortalte journalister, og la til at hun var spesielt bekymret for de som fortsatt er ettersøkt.

«Situasjonen er fortsatt svært ustabil med gjørmen, så det er fortsatt ikke mulig å gjøre mer enn å redde med helikopter.«, fortsatte hun.»Det gjør oss vondt å se hvordan naturkreftene har ødelagt Gjerdrum. Mine tanker går til alle som er berørt av raset«Hun reagerte på sosiale medier før hun besøkte nettstedet. «Mine tanker går til alle de berørte, de skadde, de som mistet hjemmene sine.Det skriver kong Harald av Norge i en uttalelse.

Etter de rundt 700 personene som ble evakuert i nødstilfelle onsdag, kan 1500 måtte forlate regionen av sikkerhetsmessige årsaker, advarte kommunen. Beboere ringte nødetatene og sa at hele hjemmet deres var i bevegelse, sa redningssjef Roger Pettersen, som vurderer situasjonen.grav».

Ifølge Vann- og energidirektoratet (NVE) er skredet på rundt 300 ganger 700 meter «det største Norge har sett i nyere tid, på grunn av antall berørte boliger og antall personer som er evakuert— Jorden som raste onsdag morgen er en spesifikk leire, som finnes i Norge og Sverige, som kan bli flytende og raskt kollapse.Sannsynligheten for et lignende skred i regionen er lavImidlertid anslår Laila Hoivik, NVE-talsperson.

You may also like