Home » 2. etappe vunnet av norske Leknessund

2. etappe vunnet av norske Leknessund

by Edvard Munch

Andreas Leknessunds glede ved å gå over streken i Aesch

Norske Andreas Leknessund (Team DSM) vant solo 2. etappe i Tour de Suisse mellom Küsnacht og Aesch (198 km). Den gule trøya blir hos waliseren Stephen Williams (Bahrain).

Leknessund (23), overlevende fra dagens utbrudd, holdt motstand til slutten av pelotonens retur for å feire sin første suksess på World Tour. Denne gode rytteren ble norsk mester i tempokjøring i 2019 og 2020. Alberto Bettiol vant sprinten om 2. plass, 38 sekunder bak vinneren. Italieneren løftet hendene forgjeves og trodde at seieren var sikret!

Stefan Küng (7.) var den beste sveitseren på scenen. Thurgovianeren ligger på 5. plass sammenlagt, 10 sekunder bak den gule trøya. Leknessund var ikke langt unna å gi Aesch et dobbelt slag: faktisk rykket han opp til 4. plass bare 7 sekunder bak Williams.

Tirsdag kjøres 177 km etappe 3 mellom Aesch og Granges. Fire oppstigninger med middels vanskelighetsgrad er på menyen, for en total høydeøkning på 3000 m. Fighters vil få en sjanse til å skinne. Men ettersom de siste 20 kilometerne er flate, kan det hende at sprintlagene ikke gir mye rom for utbrytere.