Home » 3000 elbiler ladet på én dag: Den nye kinesiske megastasjonen tilbyr nye perspektiver for fremtiden

3000 elbiler ladet på én dag: Den nye kinesiske megastasjonen tilbyr nye perspektiver for fremtiden

by Siv Jensen

JVTech Nyheter 3000 elbiler ladet på én dag: Den nye kinesiske megastasjonen tilbyr nye perspektiver for fremtiden

Del, distribuer:


Shell og BYD jobber sammen for å lage et av de største anleggene i Kina.

Kina er allerede i fremtiden når det gjelder lading

Hvis Norge er elbilenes land målt i markedsandeler, Kina har blitt det valgte stedet for fremtiden for denne teknologien. Den asiatiske giganten har klart å overgå alle sine rivaler når det gjelder total inntekt, produksjon og eksport. Derfor er det interessant å se hva som produseres der for å forstå hva vår nye mobilitet blir i fremtiden. Utover visse kuriositeter som Midtriket holder hemmelig, er det mange prosjekter som er tilstrekkelig underbygget til å forstå hvordan de vil endre utseendet på veiene våre..

Ligger i Shenzhen, omtrent 2,5 kilometer fra flyplassen og administreres av Shell og BYD, har en ladestasjon nettopp åpnet. Sistnevnte drev under testfasen 3300 kjøretøy på en enkelt dag. Og for dette har den totalt 258 hurtigladekontakter, hvis kraft Shell ikke bekrefter i informasjonen den har publisert. Det vil si at hver lader ville ha drevet mellom 12 og 13 biler på en enkelt dag, så ladingen kunne ikke ha vart mer enn to timer. For å gjøre ventetiden mer behagelig har oljeselskapet utstyrt fasilitetene med en butikk, en kafeteria og en salong hvor sjåførene kan hvile mens de lader kjøretøyet..

Lignende stasjoner snart i Europa?

Utover tallene gir åpningen av ladestasjonen oss en generell idé om den mulige utviklingen av bensinstasjoner i Europa. For det første, med EU fast bestemt på å utstyre veier med hurtigladestasjoner med noen få kilometers mellomrom, Oljeselskapene oppfordres til å tilby disse salgsstedene i egne lokaler.. Shell fremhever også at drivstoffpumper for forbrenningskjøretøyer alltid tilbys på samme plass.

Bildekreditt: Concha

Å yte service til hurtigladestasjoner er en annen vanlig forespørsel fra sjåfører, siden mange av dem befinner seg i isolerte områder hvor det er umulig å ta en kaffe eller spise noe mens bilen lades. I Tyskland har enkelte selskaper som f.eks Audi ENTEN porsche De har tatt seg bryet med å installere egne ladestasjoner med disse tjenestenegir dermed et mer eksklusivt bilde.

Shells anlegg er støttet av tak utstyrt med solcellepaneler, som oljeselskapet sier kan gi opptil 300.000 kWh strøm per år.. Dessuten gir det faktum at hvert utsalgssted betjener omtrent 12 kjøretøy per dag en ide om hvordan vi vil reise i fremtiden. Hvis det ikke var nedetid mellom ladingene, ville bilene ha stått tilkoblet i totalt to timer. Dette gir ikke mening i hurtigladestasjoner (og enda mindre når vi når effekter på 150 kW eller mer), fordi Det har vist seg at det er raskere å stoppe oftere i korte intervaller enn å ta en lengre pause for å fylle batteriet helt..

You may also like