Home » Rentene faller og aksjer vakler mens Federal Reserve-tjenestemenn advarer om renteøkninger. – 22.09.2023

Rentene faller og aksjer vakler mens Federal Reserve-tjenestemenn advarer om renteøkninger. – 22.09.2023

by Ashley Olsen

(Prisene er oppdatert kl. 15.00; avsnitt 4 omarbeidet, lagt til advarsel mot å heve renten av tre Fed-tjenestemenn i paragraf 1 og 2, kommentarer i paragraf 10 og 11)

* Aksjer stiger etter hvert som statsrentene faller.

* Bank of Japan opprettholder sine kurser; yenen kollapser

* 10-års statsrenter stiger over 4,5 %, og faller deretter.

* Råolje er fortsatt over 90 dollar per fat

NEW YORK/LONDON, 22. september (Reuters) – Prisene på statsobligasjoner tok seg opp igjen, men målingen av globale aksjer stoppet oppgangen fredag, noe som bidro til tungt salg tidligere i uken, etter at tre amerikanske finanstjenestemenn Federal Reserve Bank advarte om at ytterligere renteøkninger kan være nødvendig. nødvendig for å kontrollere inflasjonen.

Tjenestemennene, som talte ved separate arrangementer, sa at de ikke var sikre på at kampen mot inflasjon var over og indikerte at den amerikanske sentralbankens pengepolitikk sannsynligvis ville forbli stram lenger.

Federal Reserve hevet onsdag sin prognose for den amerikanske sentralbankens utlånsrente til 5,1 prosent for neste år, men senket utsiktene for økonomisk vekst. Disse spådommene virker motstridende, ettersom høyere priser øker kredittkostnadene, noe som kan skade økonomien.

De to anslagene stemmer ikke overens fordi hvis høyere renter går inn i restriktivt territorium, som Federal Reserve indikerer, bør det føre til en nedgang, sa Marvin Loh, global makrostrateg ved State Street i Boston.

«Fed ønsket absolutt å sende beskjeden om at renteøkningen kom til å vare lenger, og at den gikk på en myk landing. Det er noen inkonsekvenser knyttet til det.»

MSCIs USA-fokuserte måler for global aksjeutvikling og Wall Street-aksjer steg, mens statsrentene, som beveger seg omvendt til prisene, falt. Den 10-årige referanseobligasjonen har beveget seg bort fra sin 16-års høyeste på mer enn 4,5 %, nådd sist torsdag.

Den toårige statsrenten, som reflekterer renteforventningene, falt 2,7 basispunkter til 5,121 %.

Som et tegn på avtagende vekst, viste en rask lesing av S&P Global Composite PMI at amerikansk forretningsaktivitet var praktisk talt stillestående i september, med den enorme tjenestesektoren i hovedsak inaktiv i sitt laveste tempo siden februar.

To- og 10-årige obligasjonsrenter forble invertert på -68,3 basispunkter, med den kortsiktige obligasjonen bedre enn den langsiktige obligasjonen. Denne reverseringen regnes som en varsler om lavkonjunktur.

«Jeg tror ikke Feds prognose stemmer overens med det mest sannsynlige utfallet av at økonomien går fremover og kommer tilbake til normalen,» sa Joe LaVorgna, sjeføkonom i SMBC Nikko Securities America, til New York.

«Jeg ser ikke en myk landing,» la han til, med henvisning til inversjonen av avkastningskurven. «Den eneste veien ut av dette vil være en resesjon som tvinger Federal Reserve til å kutte renten.

MSCI globale aksjeindeks steg 0,14 %, men den pan-europeiske STOXX 600-indeksen stengte ned 0,31 %.

På Wall Street steg Dow Jones Industrial Average 0,13 %, S&P 500 steg 0,27 % og Nasdaq Composite steg 0,42 %.

I valutamarkedene begrenset dollaren oppgangen mot en kurv av valutaer etter PMI-oppgangen, men holdt seg opp 0,18 % på 105,5.

Yenen handlet til 148,385 per dollar etter å ha falt kraftig etter Bank of Japans beslutning om å holde renten i negativt territorium, noe som tyder på at det ikke hastet med å avslutte sitt massive utvinningsprogram.

Oljeprisen steg da bekymring for global forsyning etter Russlands drivstoffeksportforbud motvirket frykten for etterspørsel drevet av makroøkonomisk motvind og høyere renter.

U.S.A. råoljefutures CLc1> steg 40 cent til 90,03 dollar fatet og Brent falt 3 cent til 93,27 dollar.

I motsetning til den amerikanske økonomien, vil eurosonens økonomi sannsynligvis trekke seg sammen i tredje kvartal og vil ikke gå tilbake til vekst på kort sikt, ifølge HCOBs foreløpige Purchasing Managers» Index, som har hatt en innvirkning på euroen og avkastningen.

MSCIs indeks over Asia-Pacific-aksjer unntatt Japan nådde et 10-måneders lavt nivå før den kom seg tilbake til å handle 0,9 % høyere på Kinas løfter om å støtte private selskaper. Den er ned 2,8 % denne uken.

Japanske Nikkei slettet 1% tap for å handle ned 0,5%.

Ti-årige japanske statsobligasjonsfutures steg, selv om spotrentene var lite endret og nærmet seg et tiår på 0,745 %.

Investorer fordøyde fortsatt en rekke politiske beslutninger tatt av store sentralbanker i løpet av uken.

Sentralbankene i Sverige og Norge annonserte økninger på 25 basispunkter, med utsikter til ytterligere økninger i fremtiden.

Imidlertid holdt Bank of England, i en delt avgjørelse, rentene stabile for første gang på nesten to år, og sendte pund til det laveste nivået på seks måneder, mens sveitserfrancen falt kraftig etter en overraskende rentesuspensjon fra Swiss National. Bank. .

«Det er mange motstridende meldinger og historier, og det er ofte det som skjer på avgjørende tider,» sa Craig Ebert, seniorøkonom ved BNZ i Wellington.

I fremvoksende markeder steg indiske obligasjoner og rupien etter at JPMorgan sa at det ville legge til indisk gjeld til sin bredt fulgte fremvoksende markeder, og banet vei for milliarder av dollar i utenlandsk innstrømning.

Gullprisen steg litt, godt hjulpet av en liten nedgang i dollar- og obligasjonsrentene.

Amerikanske gullfutures stengte på 1 945,60 dollar per unse, opp 0,3 %.

You may also like