Home » OL-nyheter: Briter tar fortsatt gull med curling for kvinner | olympiske leker

OL-nyheter: Briter tar fortsatt gull med curling for kvinner | olympiske leker

by Edvard Munch

Meld deg på telesport bulletin og få de siste OL-nyhetene daglig.

Curlingkvinner hjelper briter på siste dag av spill til første gull

07.23: timer: Storbritannia vant sin første gullmedalje på avslutningsdagen for OL. Det var takket være curlingkvinnene, som var 10-3 for sterke for Japan i finalen.

Et døgn tidligere tapte de britiske curlingherrene i finalen mot Sverige. Det britiske idrettslaget vant ingenting annet enn gull og sølv i curling i Kina de siste to ukene.

De britiske curlingkvinnene hadde sluppet unna i semifinalen. Etter å ha tapt 4-0 mot Sverige, klarte de likevel å vinne.

Det var den andre olympiske tittelen for Storbritannias rullere, etter å ha vunnet 2002-lekene i Salt Lake City.

Curlingkonkurranser har blitt arrangert på National Aquatic Center de siste to ukene. Under sommerlekene 2008 ble langbanesvømmekonkurransene holdt der.

Langrennsløper Johaug gir Norge 16. gull i Beijing

07:21: Therese Johaug vant sin tredje tittel i Beijing-OL. Den norske langrennsløperen var best på den massive 30-kilometersstarten. Sølv gikk til amerikanske Jessie Diggins og finske Kerttu Niskanen vant bronse.

Johaug, 33, startet lekene med seier i 15+ kilometer skiathlon, en kombinasjon av 7,5 km klassisk og 7,5 km fristil. Den fjorten ganger verdensmesteren vant også 10 kilometeren den gang.

Norge topper Games-medaljetabellen med ikke mindre enn seksten gullmedaljer. Fram til Beijing-lekene oversteg ikke landet fjorten gullmedaljer i et vinterlek.

Shiffrin avslutter i Beijing uten medalje

07:19: Mikaela Shiffrin forlater OL uten medalje. Den amerikanske skiløperen, som var favoritt flere steder, mistet den siste medaljemuligheten søndag. Norge vant bronsemedaljen mot USA i mixed team-konkurransen.

To ganger olympisk mester Shiffrin var tidligere ikke i stand til å konkurrere om medaljer i storslalåm, slalåm, super-gi og medley på disse lekene.

Østerrike sikret gull og Tyskland måtte ta til takke med sølv i delen som var planlagt for andre gang i OL. Kampen om medaljene skulle egentlig stå på lørdag. Spillene kunne ikke finne sted da, fordi det blåste veldig.

På medaljetabellen rykket Østerrike opp til syvendeplass, rett bak Nederland. Østerrike har syv gullmedaljer, Nederland åtte.