Home » Aksjer faller mens rentene holder seg høye i lang tid; Yenen faller etter BOJ-avgjørelsen – i dag

Aksjer faller mens rentene holder seg høye i lang tid; Yenen faller etter BOJ-avgjørelsen – i dag

by Ashley Olsen

Aksjer led sin verste uke på en måned på fredag, og statsobligasjoner nådde sitt laveste nivå på et tiår, ettersom investorer forventer at amerikanske renter vil forbli høye en stund, mens yenen holdt seg nær fra et 11-måneders lavt nivå etter at Bank of Japan gikk av. det kortsiktige markedet. renter under null.

Referanserenten på amerikanske statsobligasjoner på 10 år steg til en 16-års høyeste på 4,508 % i Tokyo. 30-års yield har nådd sitt høyeste nivå på et dusin år.

MSCI verdensaksjeindeksen var stabil, ned 2,6 % siden begynnelsen av uken.

MSCIs indeks over Asia-Pacific-aksjer unntatt Japan nådde et 10-måneders lavt nivå før det tok seg opp 0,5 % etter Kinas løfter om å

for å støtte private selskaper

. Den er ned 2,8 % denne uken.

Bank of Japan (BOJ), som forventet,

beholdt

svært lave renter og lot utsiktene og avkastningsstyringspolitikken være uendret for å signalisere at det ikke hastet med å avslutte sine massive stimuleringstiltak.

Yenen falt rundt 0,4 % til 148,12 per dollar etter kunngjøringen, men falt under et lavpunkt på 11 måneder da handelsmenn ble enda mer forsiktige med intervensjoner etter at BOJ sa at de overvåket virkningen av valutakursbevegelser på den japanske økonomien.

Traders ble enda mer forsiktige etter at BOJ sa at de overvåket virkningen av valutabevegelser på den japanske økonomien. «Dette viser markedene at det ikke er grønt lys for å kjøpe dollar/yen ustraffet,» sa Ray Attrill, leder for valutahandel i National Australia Bank i Singapore.

Japanske Nikkei slettet 1 % tap for å handle ned 0,2 % på ettermiddagen.

Europeiske aksjefutures og FTSE-futures utlignet også tap og handlet rundt 0,2 % lavere i Asia. S&P 500-futures steg 0,2 prosent.

Ti-årige japanske statsobligasjonsfutures steg, selv om spotrentene var lite endret og nær tiårshøyden på 0,74 %.

Bank of Japans guvernør Kazuo Ueda skal etter planen holde en pressekonferanse klokken 06:30 GMT og vil sannsynligvis bli spurt om fallet i yenen kan fremskynde en policyendring og vil gi flere detaljer om

Nylige kommentarer

Nyere data tyder på at betingelsene for en renteøkning kan være oppfylt innen utgangen av året.

«Selvfølgelig er det ingen sjanse for at Bank of Japan vil svare på svekkelsen av yenen ved å heve renten eller andre pengepolitiske tiltak, men det vil være interessant å se hvor forsiktig Bank of Japan er sammenlignet med dagens finansmarkeder.» sa Hirofumi Suzuki. sjef for valutastrateg ved Sumitomo Mitsui Banking Corporation i Tokyo.

VENDEPUNKTER

BOJ-beslutningen fullfører nesten uken med store markedsbegivenheter, selv om PMI-er for Storbritannia og EU vil bli utgitt senere, sammen med taler fra amerikanske Federal Reserve-tjenestemenn Mary Daly, Neel Kashkari, Susan Collins og Lisa Cook.

Federal Reserve holdt rentene stabile denne uken, men tradere priset inn sin avvisning av å satse på raske kutt i 2024 og holdt seg korte over den amerikanske rentekurven.

Fed-medlemmer hevet mediananslaget for fondrenten for 2024 med 50 basispunkter til 5,1 % og tradere senket implisitte futurespriser med omtrent 15 basispunkter, og anslår renten til 4,1 % 7 % ved slutten av neste år.

Sentralbankene i Sverige og Norge annonserte økninger på 25 basispunkter, med utsikter til ytterligere økninger i fremtiden.

Imidlertid holdt Bank of England, i en delt avgjørelse, rentene stabile for første gang på nesten to år, og sendte pund til det laveste nivået på seks måneder, mens sveitserfrancen falt kraftig etter en overraskende rentesuspensjon fra Swiss National. Bank. .

«Det er mange motstridende meldinger og historier, og det er ofte det som skjer på avgjørende tider,» sa Craig Ebert, seniorøkonom ved BNZ i Wellington.

I valutamarkedene ble dollaren støttet da markedene slet med å være sikre på at Federal Reserve hadde fullført sine økninger. Euroen handlet under press på 1,0655 dollar i Asia, ikke langt fra torsdagens laveste seks måneder på 1,0617 dollar.

Olje var også i søkelyset denne uken, da stigende priser forsterket frykten for en gjenoppblomstring i inflasjonen som ville holde prisene høye lenger. Til $93,89 per fat er Brent-futures opp 8% denne måneden.

I fremvoksende markeder gikk indiske obligasjoner og rupien frem etter at JPMorgan sa at det ville legge til indisk gjeld til sin bredt fulgte fremvoksende markeder, og banet vei for milliarder av dollar i utenlandsk innstrømning.

You may also like