Home » CAC 40: Federal Reserve har ikke hastverk med å senke rentene, CAC 40 vakler

CAC 40: Federal Reserve har ikke hastverk med å senke rentene, CAC 40 vakler

by Siv Jensen

(BFM Bourse) – Paris-indeksen lukket kraftig lavere denne torsdagen, mens Federal Reserve sendte en restriktiv melding til investorer og traff aksjemarkedene. Hermes led.

Tøff økt for CAC 40. Den emblematiske indeksen for det parisiske markedet avsluttet denne torsdagen med et fall på 1,59 %, til 7 213,90 poeng, under en sesjon ledet av sentralbankene.

Markedet absorberte hovedsakelig kunngjøringene fra den amerikanske sentralbanken (Fed). Som ventet lot sentralbanken styringsrentene stå uendret. Men markedet fulgte hovedsakelig «punktplottene», det vil si de økonomiske og renteprognosene til medlemmene av Federal Reserve på mellomlang sikt.

Medianen av disse prognosene viste at Fed-medlemmer forventer en renteøkning på 25 basispunkter (0,25 prosentpoeng) igjen i år. De spår deretter rentekutt på 50 basispunkter neste år.

>> Få tilgang til våre eksklusive grafiske analyser og få innsikt i handelsporteføljen

En mer «haukaktig» melding enn forventet

«Den mest haukiske (restriktive, red.anm.) meldingen kom gjennom de nye renteanslagene: Fed-medlemmers gjennomsnittlige anslag antyder en mulig ny renteøkning i år og kun 0,50 % rentekutt. i år, sammenlignet med en 2024-anslag. 1 % rente kutt i juni i fjor,» understreker Alexandre Baradez fra IG Markets.

«Vi vet at Feds anslag ikke er en definitiv og dokumentert rømningsplan, vel vitende om at de gjennomgås hvert kvartal. Men Feds mål var tydeligvis ikke å sende en altfor fleksibel melding parallelt med pausen i rentene, slik at økonomiske forhold gjør det ikke slappe av (spesielt gjennom obligasjonsrenter)», legger han til.

Federal Reserve har «ingen hastverk med å senke rentene», observerer økonomer ved Oddo BHF.

Som et resultat stiger amerikanske statsobligasjonsrenter, og 10-årsrenten stiger til 4,476 %, og når sitt høyeste nivå siden oktober 2007.

Nesten alle CAC-verdier i rødt

Bank of England valgte også denne torsdagen å opprettholde status quo i sine renter, mens sentralbankene i Sverige og Norge økte dem med 0,25 %, alle tre i samsvar med markedets forventninger. Dette var ikke tilfellet med den sveitsiske nasjonalbanken, hvis vedlikehold av rentene overrasket investorer som regnet med en økning. Dette utløste fallet til sveitserfrancen.

Når det gjelder aksjer, var det bare Renault (+0,4%) og Orange (+0,3%) som endte i grønt på CAC 40. Hermès, som kanskje har de høyeste verdsettelsesmultiplene i indeksen, led og tapte mest på 5,8%. Konsernet kan ha blitt nedgradert av Oddo BHF, som nedgraderte sitt råd fra «outperform» til «nøytral».

Ekskludert CAC 40, steg Inventiva 7,2 % etter å ha nådd en topp på 25 % tidlig om morgenen. Denne strømmen av kjøpere bør settes i perspektiv med kunngjøringen av en lisensavtale med et japansk selskap for utvikling og kommersialisering av lanifibranor, dets legemiddelkandidat for brussykdommen, i Japan og Sør-Korea.

På den annen side stupte Kalray 18,3 % etter å ha redusert sitt årlige omsetningsmål til 30 millioner euro, med henvisning til fremdriften i det nylige partnerskapet med Dell «tregere enn først forventet.»

I valutamarkedet ereuro forblir stabil mot dollar på 1,0662 dollar. På oljesiden stiger prisene litt. Et fat North Sea Brent for levering i november steg 0,55% til $94,03, mens et fat WTI for levering i november steg 0,8% til $90,37.

Julien Marion – ©2023 BFM Bourse

You may also like