Home » Aksjer stiger, avkastningen faller når markedet stiller spørsmål ved Feds utsikter. – I dag

Aksjer stiger, avkastningen faller når markedet stiller spørsmål ved Feds utsikter. – I dag

by Ashley Olsen

(Prisene er oppdatert kl. 11:25 ET; legger til kommentarer i avsnitt 3 og 4, foreløpige PMI-data i avsnitt 7, signatur, NEW YORK-frist)

* Aksjer stiger etter hvert som statsrentene faller.

* Bank of Japan opprettholder sine kurser; yenen kollapser

* 10-års statsrenter stiger over 4,5 %, og faller deretter

* Råolje er fortsatt over 90 dollar per fat

NEW YORK/LONDON, 22. september (Reuters) – Statsobligasjonskurser og en målestokk for globale aksjer kom seg opp fredag ​​etter salg tidligere i uken etter den amerikanske sentralbankens advarsel om at renten vil forbli høy, en melding som mange i markedet tror er i strid med deres myke landingsprognoser.

Fed-politiske beslutningstakere hevet den amerikanske sentralbankens prognose for utlånsrenten over natten med 50 basispunkter til 5,1 % i 2024, men oppjusterte også sine økonomiske vekstprognoser. Høyere renter har imidlertid generelt effekten av å begrense bankenes utlån og øke kredittkostnadene.

«Å holde kursene på dette nivået eller litt over dette nivået i en lengre periode er ikke konsistent,» sa Marvin Loh, global makrostrateg ved State Street i Boston.

«De ønsket absolutt å sende beskjeden om at bølgen kom til å vare lenger og satset på en myk landing. Det er noen inkonsekvenser knyttet til det.»

MSCIs USA-fokuserte måler for global aksjeutvikling og Wall Street-aksjer har kommet seg, mens dollar- og statsrenter, som beveger seg omvendt til prisene, har trukket seg tilbake. Referanseobligasjonen på 10 år har beveget seg bort fra sitt høyeste nivå på 16 år, til mer enn 4,5 %.

Den toårige statsrenten, som reflekterer renteforventningene, falt 3,6 basispunkter til 5,112 %.

Som et tegn på avtagende vekst, viste en rask lesing av S&P Global Composite PMI at amerikansk forretningsaktivitet var praktisk talt stillestående i september, med den enorme tjenestesektoren i hovedsak inaktiv i sitt laveste tempo siden februar.

Den første revurderingen av Federal Reserves politikk med å heve renten for å utvide dem, økte statsrentene og skapte motvind for risikoaktiva inkludert aksjer, kreditt og fremvoksende markeder, men støttet dollaren.

MSCI globale aksjeindeks steg 0,37 %, men den pan-europeiske STOXX 600-indeksen falt 0,39 %.

På Wall Street steg Dow Jones Industrial Average 0,17 %, S&P 500 steg 0,53 % og Nasdaq Composite steg 0,83 %.

I valutamarkedene begrenset dollaren oppgangen mot en kurv av valutaer etter PMI-fremgangen, men holdt seg opp 0,10 % på 105,48.

Yenen ble handlet til 148,155 per dollar etter å ha falt kraftig etter Bank of Japans beslutning om å holde renten i negativt territorium, noe som tyder på at det ikke hastet med å avslutte sitt massive utvinningsprogram.

Oljeprisen steg da bekymring for global forsyning etter Russlands drivstoffeksportforbud motvirket frykten for etterspørsel drevet av makroøkonomisk motvind og høyere renter.

Amerikanske råoljefutures CLc1> steg 0,79 % til 90,34 dollar per fat og Brent var på 93,77 dollar, opp 0,5 % på dagen.

I motsetning til den amerikanske økonomien, forventes eurosonens økonomi å trekke seg sammen i tredje kvartal og ikke vokse igjen på kort sikt, ifølge HCOBs foreløpige Purchasing Managers» Index, som har tynget euroen og avkastningen.

MSCIs indeks over Asia-Pacific-aksjer unntatt Japan nådde et 10-måneders lavt nivå før den kom seg tilbake til å handle 0,9 % høyere på Kinas løfter om å støtte private selskaper. Den er ned 2,8 % denne uken.

Japanske Nikkei slettet 1% tap for å handle ned 0,5%.

Ti-årige japanske statsobligasjonsfutures steg, selv om spotrentene var lite endret og nærmet seg et tiår på 0,745 %.

Investorer fordøyde fortsatt en rekke politiske beslutninger tatt av store sentralbanker i løpet av uken.

Sentralbankene i Sverige og Norge annonserte økninger på 25 basispunkter, med utsikter til ytterligere økninger i fremtiden.

Imidlertid holdt Bank of England, i en delt avgjørelse, rentene stabile for første gang på nesten to år, og sendte pund til det laveste nivået på seks måneder, mens sveitserfrancen falt kraftig etter en overraskende rentesuspensjon fra Swiss National. Bank. .

«Det er mange motstridende meldinger og historier, og det er ofte det som skjer på avgjørende tider,» sa Craig Ebert, seniorøkonom ved BNZ i Wellington.

I fremvoksende markeder steg indiske obligasjoner og rupien etter at JPMorgan sa at det ville legge til indisk gjeld til sin bredt fulgte fremvoksende markeder, og banet vei for milliarder av dollar i utenlandsk innstrømning.

Gullprisene steg, hjulpet av en liten tilbakegang i dollar- og obligasjonsrentene, ettersom investorer overveier Federal Reserves haukiske holdning og venter på kommentarer fra beslutningstakere for å få ledetråder om utsiktene for rentene.

Spotgull steg 0,3 % til $1 924,60 per unse, etter tre økter med tap.

You may also like