Home » Asiatiske aksjer nådde 10-måneders lavt da handelsmenn forbereder seg på Bank of Japan-intervensjon – i dag

Asiatiske aksjer nådde 10-måneders lavt da handelsmenn forbereder seg på Bank of Japan-intervensjon – i dag

by Russell Crowe

Aksjer og obligasjoner kom under press på fredag ​​da investorer forventet at amerikanske renter skulle holde seg høye lenger, mens de ventet på å se om Bank of Japan kunne avslutte en travel uke med å planlegge en vei ut av sin ultraenkle pengepolitikk.

Det forventes ingen politiske endringer i Japan, men med inflasjonen over målet i 17 måneder på rad, spekulerer handelsmenn at guvernør Kazuo Ueda kan gi veiledning om fremtidige stigninger eller adressere rollen til den fallende yenen i stigende priser.

10-års statsrenter steg til det høyeste i 16 år på 4,50 % tidlig på dagen i Tokyo. Japanske Nikkei falt 1 prosent.

Yenen kom seg fra et 11-måneders lavpunkt på 148,46 per dollar til å handles til 147,63, og 10-års japanske statsobligasjonsrenter steg til et tiår høyeste på 0,745 %.

MSCIs bredeste indeks for Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan falt 0,4 % for å nå et 10-måneders lavpunkt.

S&P 500 falt 1,6 % over natten og tapte 2,7 % på en uke der myndighetene har slitt med å være optimistiske til tross for en renteøkning som nærmet seg.

Federal Reserve-tjenestemenn hevet sine renteprognoser for 2024, og tvang investorer til å redusere innsatsen på kutt neste år og presse toårsrentene over 5,2%.

I en delt beslutning holdt Bank of England rentene stabile for første gang på nesten to år, og dro pundet til et lavt nivå på seks måneder, selv om guvernør Andrew Bailey understreket at Labour sannsynligvis ikke var ferdig ennå.

Sentralbankene i Sverige og Norge kunngjorde stigninger på 25 basispunkter, med utsikter til flere stigninger, og den sveitsiske nasjonalbanken overrasket investorene ved å holde kursen stabile, noe som fikk francen til å falle med rundt 0,7 % mot dollar og 0,6 % mot dollar. euroen.

«Det er mange motstridende meldinger og historier, og det er ofte det som skjer på avgjørende tider,» sa Craig Ebert, seniorøkonom ved BNZ i Wellington.

«Markedene leter alltid etter en reversering når de når toppen, men de har blitt brent på flere måter underveis,» sa han og la til at investorene posisjonerte seg forsiktig, spesielt i tilfelle oppgangen i amerikanske renter øker presset på Bank of Japan. (BOJ) å handle.

«Folk venter på at (BOJ) skal gi grunnlag,» sa han. Yenen antydet at volatiliteten økte over natten. En avgjørelse er ventet fra 02:00 GMT og Ueda vil holde en pressekonferanse kl 06:30 GMT.

Økende oljepriser har også bekymret investorene fordi de sannsynligvis vil forlenge økningen i inflasjonen. Brent-oljefutures slo seg opp på 93,51 dollar per fat fredag ​​og er opp nesten 8 % så langt i september.

S&P 500-futures var stabile i Asia. Europeiske futures falt 0,6 prosent.

I valutamarkedene støttet forventningene om en økning i amerikanske renter dollaren, som nådde et seks måneders høyeste mot euroen på 1,0671 dollar.

I fremvoksende markeder steg den indiske rupien i offshore-handel etter at JPMorgan sa at den ville legge til indiske obligasjoner til sin mye fulgte gjeldsindeks for fremvoksende markeder, og banet vei for milliarder av dollar i utenlandsk innstrømning.

You may also like