Home » Både en femtenåring og en 91-åring ble gift i Kaunas.

Både en femtenåring og en 91-åring ble gift i Kaunas.

by Ashley Olsen

Selv om livet vårt fortsatt er regulert av en pandemi, giftet flere innbyggere i Kaunas seg i år, mindre annerledes. De fikk flere barn enn i fjor. Dessverre har flere innbyggere omkommet. For et år det var i sivilregisterspesialistenes øyne.

Jeg kan ikke huske når hun giftet seg

Vaineta Munderzbakienė, leder for sivilregisteravdelingen i kundeservice- og informasjonsavdelingen i Kaunas bykommune, bemerket at kjærligheten så ut til å være ute av kontroll på grunn av pandemier og karantene, men noen unge mennesker måtte gjøre en innsats. ekstra for å delta. bryllupet deres på grunn av reiserestriksjoner.

Historien om Maria Dominicana og hennes srilankiske elskede, buddhismen, var en minneverdig historie for de ansatte ved sivilregisteravdelingen. Før seremonien i Kaunas rådhus måtte paret overvinne en vanskelig del av byråkratiske hindringer.

V.Munderzbakienė var fornøyd med initiativet fra byen Kaunas til å donere babystropper til de små innbyggerne i Kaunas. «Mange foreldre var veldig glade for gaven fra byen Kaunas, som ga glede og lettet bekymringer i denne vanskelige perioden med karantene,» sa sjåføren.

V.Munderzbakienė var fornøyd med initiativet fra byen Kaunas til å donere babystropper til de små innbyggerne i Kaunas. (Foto av Justina Lasauskaite)

Dette året er også unikt ved at det har tiltrukket flere mennesker enn noen gang før for å få skilsmisseekstrakter. De var nødvendige for å få de nye ytelsene for enslige.

«Det var en stor mengde skilsmissedata i Records Center-systemene, så våre ansatte hadde en betydelig byrde med å finne og overføre disse dataene. Også i mange tilfeller husket ikke eldre mennesker alltid perioden under skilsmissen. som deres ekteskap og skilsmisser ble registrert. De ansatte hadde en vanskelig oppgave å finne ut av, sier V. Munderzbakienė.

Noen av ungdommene måtte ta den tunge veien for å delta i bryllupet på grunn av reiserestriksjoner.

Flere og nyfødte

I fjor ble det registrert 1.806 ekteskap og 1.019 skilsmisser i Kaunas. Det er enda flere bryllup og færre skilsmisser i år (henholdsvis 1 859 og 957).

Den yngste i år er knapt femten år. For den eldre brudgommen – 91 år. Den største aldersforskjellen mellom nygifte er nitten år. To par feiret diamantbryllup (60 års ekteskap), tre par feiret gullbryllup.

De mest populære stedene for utgående ekteskap forblir de samme som i fjor: Botanisk hage, hotellkomplekset Monte Pacis nær Kaunas-lagunen, terrassen til jesuittgymnaset og ulike restauranter, kafeer og hoteller, kalt V. Munderzbakienė. Gjensittingssenter.

For øvrig har det vært en liten økning i ekteskap med borgere fra andre land: 75 par i år, og i fjor – 64. Kaunas-innbyggere giftet seg stort sett med russere og hviterussere. Spesielt ukrainske statsborgere er for tiden populære blant bruder når menn over 35 år er gift. Litauiske kvinner er for det meste gift med borgere fra Italia, Tyskland og Storbritannia.

Imidlertid skjer ikke alle ekteskap. «Totalt deltok ikke 33 par i ekteskapet uten varsel eller varsel, 47 par trakk søknadene sine, 111 par flyttet til et annet tidspunkt,» sa presidenten.

29. desember Ifølge dataene døde 4.646 innbyggere i Kaunas i år og 4.339 i fjor. Det ble født 84 nyfødte i år enn i fjor. 2020 I år ble det registrert 2995 fødsler i Kaunas, 3079. Et barn født i år er allerede det åttende i familien.

Kauna-barna ble også født i Storbritannia, Norge, Irland, Tyskland og Sverige.

Foto av Justina Lasauskaite

mest populære navn

Jentene som ble født i år fikk stort sett navnene Austea, Sofia, West, Barbora, Leah og Hope. De mest populære navnene for gutter er Adam, Ben, Mark, Jacob, Noah.

Blant de uvanlige navnene for jenter er Cassiopeia, Elanta, Moon, Dakota, Erieta, Dangile, Otrea. Noen av barna fikk slike uhørte eller sjeldent hørte navn: Gat, Damodar, Imanda, Dawn, Jupiter, December.

I år ble det samlet inn navn ikke bare for nyfødte, men også for voksne som ønsker å bli kalt annerledes. 65 personer skiftet navn, for eksempel fra Perkūnas, Augustas, Rapolas Fardyn, David, Žygimantas, Tomas, Paulina, etc., V. Munderzbakienė ga eksempler.

Ifølge henne har 261 personer også uttrykt ønske om å endre etternavn. Blant disse innbyggerne – 63 menn.

Foto av Justina Lasauskaite

You may also like

Leave a Comment