Home » Baltic Pipe er allerede 200 km lang. Om et år vil gass strømme til Polen

Baltic Pipe er allerede 200 km lang. Om et år vil gass strømme til Polen

by Russell Crowe

Fredag ​​passerte lengden på den lagte rørledningen 200 km. Hele ruten på bunnen av Østersjøen, fra den polske kysten til den danske øya Sjælland, blir 275 km lang. Deretter var siste rette igjen.

Dette er gode nyheter for vår energisikkerhet, fordi byggingen av gassrørledningen i Danmark ble stoppet i juni. Den varte i flere dager, hvoretter Miljøstyrelsen godkjente fortsettelsen.

Se også: Sankt Nikolaus dag. En uvanlig oppdagelse i bygging av leiligheter.

Regjeringens fullmektig for strategisk energiinfrastruktur, Piotr Naimski, hevdet at det fortsatt var mulighet for gass fra Baltic Pipe neste høst.

– Dette er ikke i fare, og den fysiske leggingen av gassrørledningen på bunnen av Østersjøen bør fullføres i høst, sa Naimski 22. juni.

Den nye gassrørledningen legges av skipene Castorone og Castro Sei som tilhører Saipem-selskapet. Den polske systemoperatøren for gassoverføring, Gaz-System, er ansvarlig for byggingen av denne delen av Baltic Pipe, helt til den danske kysten.

bERRCPxp

Baltic Pipe er et strategisk prosjekt som består i å lage en ny naturgassforsyningsvei fra Norge til det danske og polske markedet og til sluttbrukere i nabolandene. Gassrørledningen vil kunne sende 10 milliarder kubikkmeter. naturgass årlig til Polen og 3 milliarder kubikkmeter. fra Polen til Danmark.

bERRCPxK

Kilde:

PAP

You may also like