Home » «Bare en smakebit», for Hegerberg etter hat-trick på retur med Norge

«Bare en smakebit», for Hegerberg etter hat-trick på retur med Norge

by Edvard Munch

Den norske kvinnestjernen Ada Hegerberg scoret torsdag kveld hat-trick for returen til landslaget, men betraktet den enkle seieren mot Kosovo (5-1) som bare en «første smak«.

Olympique Lyonnais-spissen fant nasjonaltrøyen i en alder av 26 år etter nesten fem års fravær, forårsaket av en lang krangel med det norske forbundet. «Det er en god start, men vi skal jobbe hardt for å komme videre.”, sa den første kvinnelige Ballon d’Or i historien.

«Det var bare en smakebit. Vi kan fortsatt gå opp flere nivåer og bli et farlig våpen mot de større nasjonene.”, sa han til norske medier etter kvalifiseringskampen til VM-2023.

Med start for returen torsdag kveld i Sandefjord, scoret Hegerberg raskt to ganger (minutt 21 og 23), før han scoret det fjerde norske målet i andre omgang (60), og økte tallet til 41 mål i 67 valg.

Den norske stjernen hadde trukket seg fra landslaget etter et skuffende Euro-2017, spesielt med henvisning til en kjønnsulikhet i bonuser betalt av forbundet. Ada Hegerberg ble offer for en alvorlig kneskade som holdt henne utenfor banen i nesten to år, og kom tilbake for å konkurrere i oktober 2021 med Lyon, som hun ble kronet til europamester med fem ganger. Hans retur skjer tre måneder før EM, spilt i England. Tirsdag møter Norge Polen, fortsatt i en kvalifiseringskamp til VM, som neste år spilles i Australia og New Zealand.