Home » «Barneidrettstillegg». Foreldre oppfordres til å rapportere mistenkt ulovlig egenbetaling til trenere/artikkel

«Barneidrettstillegg». Foreldre oppfordres til å rapportere mistenkt ulovlig egenbetaling til trenere/artikkel

by Russell Crowe

På «Family Studio»-podcasten:

Varighet – 50 min; nye episoder hver ukedag.


Foto: annonsebilde

Kampanjen understreker at gjeldende statlige restriksjoner har truffet selve grunnlaget for idrettssystemet. Systemer som hovedsakelig hviler på skuldrene til foreldrene til unge idrettsutøvere, og bruker deres gode tro, naivitet, fanatisme … Disse og andre kvaliteter som ikke er oppført blir utnyttet når foreldre trenger å åpne foreldrenes lommebok for å lære sport.

Raimonds Rudzāts, redaktør for Latvian Television, sier at interessen for kampanjen ble vekket av den usynlige siden av finansieringen av barneidrett, fordi det kreves finansiering fra foreldre både åpent og forførende. Dette gjøres ofte av trenere, også i samarbeid med skoleledelsen. Saker varierer fra idrett til by og fylke til fylke. Dette er ikke bare et problem for Riga. Basketballskolen «Riga» er oppført oftest, men ikke bare på den negative siden.

Basketball, hockey, tennis, kunstløp, judo – dette er idrettene foreldre har å si om. Ofte er formålet med finansieringen skjult for foreldre, for eksempel gir foreldre penger til bussidrettskonkurranser, men de vet ikke at det allerede er betalt av staten, så disse pengene går til trenerlommen .

«Historien handler om legitimitet og moral. Det må huskes at trenere er involvert i barneoppdragelse.»

Understreker Raimonds Rudzāts, og legger til at det ikke er noen begrensninger på lovlige utbetalinger til foreldre på lovlig vis, slik at «busser» og andre historier ikke vises.

Anda Mičule, underdirektør i idrettsavdelingen i Kunnskapsdepartementet (MES), bekrefter at departementet har mottatt informasjon om slik praksis fra journalister, men at MES ikke har instruert noen om slik virksomhet. Staten gir midler til trenerlønn, kommunen finansierer de øvrige kostnadene. Grunnleggeren av en utdanningsinstitusjon gir alt du trenger. Kommunen kan gi egenandel for utdanning. Vilkårene til foreldrene og den private institusjonen er fastsatt i kontraktene. Det er nok muligheter for å gi egenandel gjennom loven, beskriver Michel den juridiske siden ved finansiering av barneidrett.

Diāna Zaļupe, direktør for de regionale idrettsskolene i Limbaži og Salacgrīva, styreleder for latviske idrettsinstitusjoner, liker ikke tvetydigheten i kampanjen «Idrettstillegg for barn» om hvor, hvem og når de tar pengene .

«Det kom nettopp til vår oppmerksomhet da. Lederne for latviske idrettsskoler er misfornøyde med denne svingen, uten å ringe bestemte personer og aktiviteter. Foreldre må være modige, gå til adressen til idrettsskolen eller kommunen og snakke om det.» .

Rudzāts understreker at foreldrene har insistert på anonymitet i samtalen, fordi barna fortsetter å trene i idrettsskolen. Trenerne snakker heller ikke om dette emnet med sitt eget navn, det er et slør av anonymitet.

Zaļupe sier at foreldre bør være mer informert om den kompetansen som er nødvendig for barn i respektive alder. Konkurranser er vanligvis ikke obligatoriske, men foreldre har ikke råd til å la være å ta barna med på konkurranser.

Det er utopisk å tro at foreldre vil skrive forespørsler til rettshåndhevende instanser om å sette dette systemet i orden,

Rudzāts beskriver situasjonen.

Stagnasjonen vil fortsette en stund, da endringen ikke vil skje på kort sikt. Den første faktoren er den offisielle lønnen til treneren, understreker Rudzāts, og legger til at et av forslagene på slutten av kampanjen er å ha motivasjonen til å legalisere foreldrenes egenbetaling gjennom statlige støttemekanismer.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like