Home » For første gang i historien kommer ikke det latviske kvinnelaget i innebandy med blant de åtte beste i verdensmesterskapet.

by Russell Crowe

Latvia slapp inn Norge 6:9 (1:5, 2:3, 3:1) i kampen om å komme inn i kvartfinalen og vil fortsette å kjempe om niendeplassen.

Latvia startet kampen med å vinne det norske målet på 25 sekunder. Anna Ankudinova scoret fra straffemerket.

Det norske laget scoret de neste sju målene i kampen, og nådde 7:1 i det 23. minutt.

På 26 sekunder scoret Karen Farnnes og Emma Lunde 2:1 på 26 sekunder, og Lunde og Farnnes scoret 7:1 med 28 mål i starten av andre periode.

Marta Lība Zameca fikk igjen et mål i det 24. minutt fra Zane Ziedone, men Jūlija Rozīte scoret 3:7 etter Simonas Grāpēnas.

I det 28. minutt nådde nordmennene 8:3, men i begynnelsen av siste periode startet det latviske laget offensiven, som hadde gått over til kampen i to omganger.

28 sekunder etter starten av perioden scoret Ankudinova sitt andre mål i kampen i det 46. minutt, Samanta Bērziņa scoret i det 46. minutt med en pasning fra Rozīte, men etter ytterligere 56 sekunder scoret Grāpēna 6:8 etter pasningen fra Rozīte.

Jeg kunne ikke spille. I andre halvdel av tiden kom nordmennene seg, og kun Elīna Jeiges fantastiske scoring i mål etter de norske skuddene lot ikke nordmennene øke ledelsen før i minutt 57, da det siste målet ble satt inn av Marie Gunnersen. – 9:6 i favør Norge.

Torsdag spiller latviske innebandyspillere første kamp i kampen om 9-12. plass.

Det ble allerede rapportert at på søndag tildelte det latviske innebandylaget det polske laget i gruppen av de sterkeste lagene med resultatet 4: 6, mandag kapitulerte de for Sveits med 0:13, men på tirsdag med 0: 8 anerkjente tsjekkisk overlegenhet .

I gruppe A fikk Tsjekkia seks poeng, fire – sveitsiske, to – polske innebandyspillere, men Latvia holdt på.

Norge beseiret National Floorball Federation of Russia (NFFR) 7:3 i andre sjikt av gruppe D, beseiret Estland 11:1 og beseiret Singapore 4:2.

I gruppe D fikk Norge seks poeng, NFFR-laget tre poeng, Estland to poeng og Singapore ett poeng.

Eierne av de to første plassene i de sterkeste gruppene A og B nådde umiddelbart kvartfinalen (Tsjekkia, Sveits, Sverige, Finland), men eierne av tredje- og fjerdeplassen må møte de to sterkeste lagene i hver gruppe. på det andre trinnet.

Den første verdensmesterskapets seier over Norge ble tatt av latviske innebandyspillere i 2013, og vant 4:3 på overtid. I 2017 var Norge overlegne med 3:2, men for to år siden vant Latvia med 6:4.

Hovedtreneren for det latviske laget, Jānis Inģists, har inkludert to keepere, fire forsvarere og 14 angripere på landslaget.

Den største representasjonen av spillere er fra Kocēni «Rubene»-klubben: ni innebandyspillere. To spillere fra Kekava «Bulldogs» / NND og Cēsis «Lekrings», men en fra lagene «Līgatne» og «Ķekava». Fem flere innebandyspillere spiller for utenlandske klubber i Sveits og Finland hver dag.

Det latviske kvinnelaget er for tiden nummer sju i verden, men ved forrige verdensmesterskap, som fant sted for to år siden i den sveitsiske byen Neuchâtel, vant laget en åttendeplass.

Latverne har deltatt i alle de 12 verdensmesterskapene som er avholdt så langt, og hver gang har de kommet inn blant de åtte beste. Ved verdensmesterskapet i 2007 vant det latviske laget fjerdeplassen.

Jānis Inģistas får hjelp av trener Linda Līce, samt fysisk trener Kaspars Reikmanis.

Sammensetning av det latviske landslaget i verdensmesterskapet i innebandy:

keepere – Elīna Jeige (Emmental «Scorpio», Sveits), Jan Filipsone (Kekava «Bulldogs» / NND);

sikkerhetsvakter – Samanta Bērziņa, Marta Lība Zameca, Daniela Dafne Hāne (alle – Kocēni «Rubene), Kristiāna Elizabete Krūmiņa («Ķekava «);

angripere – Jūlija Rozīte, Anna Ankudinova (begge – Leona fra Zürich, Sveits), Simona Grapena, Laura Gaugere, Zane Darša, Emīlija Salaciete, Zane Ziedone (alle – Kocēni Rubene), Elīza Elizabete Bērziņa Garziņa, (Evelchenberggatne) ), Sveits, Klinta Mārtiņjēkabs (Uusikaupunki «Kalannin Pallo-65», Finland), Luīze Raseiceva, Liliāna Jakovicka (begge – Cēsis «Lekrings»), Anna Mūrniece (Ķekava «Bulldogs» / Rozī), Madlna).