Home » Bekymringer om bak kulissene stygt spill fra det latviske fotballforbundet opphører ikke / Artikkel

Bekymringer om bak kulissene stygt spill fra det latviske fotballforbundet opphører ikke / Artikkel

by Russell Crowe

Uldis Strautmanis, sjefredaktør for sportsnyhetene Delfi.lv, som undersøkte i dybden bak kulissene i latvisk fotball, innrømmet i en samtale med latvisk fjernsyns «Sports Studio» at knapt noen har hørt på opptaket. reiser bekymringer om den rene fremtiden til latvisk fotball. Strautmanis beskrev kjøpet av et ulovlig opptak av samtalen som et kompromiss fra konkurrenter som klart uetisk.

Gorkš sa til latvisk fjernsyn at han ikke hadde lyttet til det innspilte opptaket selv, men at LFF-medlemmer burde vurdere spørsmålet om det er verdt å handle med Gavrilov. Lasjenko brukte utdrag fra samtalen mellom Gavrilov og Gorky, som da var president i LFF i 2019, før forbundets ledervalg for å styrke sin posisjon.

Lashenko kommenterer foreløpig ikke situasjonen, og forklarer på sosiale medier at dette ikke lar seg gjøre fordi de involverte har et tvilsomt rykte og blir aktivt etterforsket både hjemme og internasjonalt.

I 2019 benektet ikke daværende president i LFF, Gorkš, at det faktisk hadde funnet sted et møte med Gavrilov. Det var uventet, for først dro han for å se en helt annen person. Gorky sa til «Sports Studio» at det var kommet trusler under møtet og at han som LFF-president hadde reell frykt for første gang.

Gorkšs, tidligere president i LFF og nåværende administrerende direktør i Latvian Team Sports Games Association, mente at det var to muligheter under møtet med Gavrilov: flykte og lukke døren eller sitte med tennene bitt av.

«Det er klart at disse møtene ikke er hyggelige, fordi en slags mot blir til frykt, frykt blir til ønsket om å komme seg ut derfra,» sa Gorky. «Du skjønner at det er ubehagelig.»

Etter møtet informerte Gorky de ansvarlige myndighetene i både Union of European Football Federations (UEFA) og Latvia. Så fant et nytt møte sted, da Gorky også ble utstyrt med en skjult mikrofon. Som et resultat av straffesaken som startet senere, er det ikke flere personer i Latvia som er engasjert i å manipulere resultatene av fotballkamper, og Gorkš anser dette som en betydelig fordel.

Mandag publiserte LFF-nettstedet informasjon om oppsigelsen til organisasjonens generalsekretær, Edgar Pukinsky. Strautmanis bemerket at Arturs Gaidels, som ble ansett som den neste kandidaten til presidentskapet for LFFs generalsekretær, trakk seg fra forbundet i 2019, med henvisning til Gorks» uakseptable møte med Gavrilov. På den annen side, på et tidspunkt da vennen Lashenko befinner seg i en lignende situasjon, er Gaidel stille.

Gaidels taushet kan forklares med hans etterlengtede inntreden i stillingen som LFF-generalsekretær, forklarte Strautmanis. Reaksjonen på offentlig informasjon om Lashenkos mulige avtale med Gavrilov er ikke tilgjengelig på LFFs nettsider.

Full samtale med Uldis Strautmanis

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like