Home » Bekymringer om svært smittsom fugleinfluensa øker, utbrudd i Friesland

Bekymringer om svært smittsom fugleinfluensa øker, utbrudd i Friesland

by Russell Crowe


Bekymringen for fugleinfluensa øker etter hvert som flere utbrudd rapporteres, skriver The Guardian. Fugleinfluensa ble diagnostisert på en fjørfefarm i Tzum, Friesland, forrige helg. de Statens rapporter:

Det er trolig en høypatogen variant av fugleinfluensa. For å hindre at viruset sprer seg, slaktes de rundt 122 500 slaktekyllingene. Godkjenning utføres av den nederlandske Food and Consumer Product Safety Authority (NVWA). Det er en annen fjørfefarm innenfor en radius på 3 kilometer rundt selskapet. Dette selskapet er under etterforskning for fugleinfluensa. Det er 14 andre fjørfefarmer innenfor en radius på 10 kilometer rundt den infiserte gården.

Antall rapporter øker også i andre deler av Europa og Asia. Av denne grunn har Nederland og Frankrike en forpliktelse til innesperring i noen tid. Dette gjelder også i Belgia siden mandag, etter at en villgås ble smittet nær Antwerpen. Norge har nylig identifisert et utbrudd hos 7000 fugler.

Epidemiologer er bekymret for at fugleinfluensa også kan overføres til mennesker. I Kina er det allerede påvist 21 humane H5N6-infeksjoner i år. Det er mer enn fire ganger flere enn i hele 2020. Seks personer døde i år som følge av fugleinfluensa. Det er ennå ikke fastslått at varianten etablert i Kina kan hoppe fra person til person.

You may also like