Home » Bilindustri: Den første batterifabrikken i Frankrike er født

Bilindustri: Den første batterifabrikken i Frankrike er født

by Roald Amundsen

HELSINKI: Klimaendringer, forurensning, overflødig avfall, fornybar energi og andre spørsmål var på agendaen da eksperter, miljøvernere og næringslivsledere kom sammen for å ta opp spørsmål om planeten Jorden på den første dagen av Circular Economy World Forum i Helsinki.

Diskusjonene fokuserte på sirkulær økonomi og hvordan bedrifter kan ta den i bruk, vel vitende om at mange bedrifter ønsker å ta den i bruk, men mangler kunnskap om det. De trenger eksempler for å bli inspirert og lære mer.

Et av temaene som diskuteres er hvordan vi organiserer ressursene våre og bruker dem klokt. For tiden har verden overflødige feilstyrte ressurser og økende matusikkerhet. Nesten 2,3 milliarder mennesker, omtrent 29 % av verdens befolkning, står overfor farlige nivåer av matusikkerhet.

Dynamikken og motivasjonen til dette forumet besto i å gi bedrifter den kunnskapen og entusiasmen som er nødvendig for å ta i bruk den sirkulære økonomien.

Før forumet arabiske nyheter snakket med Anne Vasara, finsk ambassadør for sirkulær økonomi og energi. «Det er virkelig en eksepsjonell uke. Vi arrangerer så mange arrangementer rundt World Circular Economy Forum fordi, selvfølgelig, dette forumet i seg selv er flaggskipet til den finske sirkulære økonomien, til det finske innovasjonsfondet, SITRA, og til den finske regjeringen, og har vært det i flere år. ,» han sa.

Vi vet at det vi må gjøre er å finne løsninger på mange globale miljøproblemer, en av de mest presserende i dag er klimaendringer.

anne vasara- Finsk ambassadør for sirkulær økonomi og energi

Han forklarte at forumet har til hensikt å samle «alle de viktigste aktørene, organisasjonene, myndigheter, privat sektor, universiteter, relatert til den sirkulære økonomien… Det vil være en rekorddeltakelse på mer enn 2000 mennesker fra hele verden. . Dette er et avgjørende element for den sirkulære økonomien, fordi du ikke kan gjøre det alene.»

– Vi trenger et bredt internasjonalt samarbeid fordi dette er en global krise og det handler om å finne løsninger. Hvordan vi på en positiv måte gjennom den sirkulære økonomien kan gi løsninger på klimaendringer, tap av biologisk mangfold og utarming av alle naturressurser. Det er virkelig en uke med muligheter og løsninger,” fortsetter Vasara.

«Det kommer på et godt tidspunkt for Helsingfors, for det er mye som skjer på den internasjonale miljøarenaen i dag. Neste uke skal vi til Bonn-konferansen om klimaendringer, som vil forberede den svært viktige kommende COP28, som vil finne sted i Dubai, sa Kerstin Stendhal, Finlands spesialutsending for klimaendringer. arabiske nyheter.

«Verden kommer sammen … Vi vet at det vi må gjøre er å finne løsninger på mange globale miljøproblemer, en av de mest presserende for øyeblikket er klimaendringer. Derfor synes jeg det også er veldig, veldig bra at vi har World Circular Economy Forum denne uken her i Helsingfors, fortsetter han.

«Det vi også må gjøre er at selv om vi kjenner igjen problemene og kjenner dem veldig godt – det mellomstatlige panelet for klimaendringer har orientert oss om klimautfordringene vi står overfor – vet vi at vi har mange løsninger. Og det handler om dem vi må kommunisere for å bekjempe, redusere utslipp, tilpasse oss en verden i endring, enten vi liker det eller ikke. Og også for å forberede en bedre verden for våre fremtidige generasjoner og våre barn”, legger Stendhal til.

Dette er den syvende utgaven av World Forum on Circular Economy der 20 internasjonale organisasjoner deltar i debatten. Nesten 2000 deltakere fra mer enn 100 land deltar på forumet personlig og ytterligere 6000 online.

Fjorårets forum ble holdt i Kigali, Rwanda. Rwandas miljøminister, Dr. Jeanne d’Arc Mujawamariya, sa i en tale ved årets arrangement: «Vi har sett innovative sirkulære løsninger som kommer fra Afrika. Den globale sirkulære økonomibevegelsen vokser. Fjorårets forum la ut en handlingsplan og veikart. Implementeringen er i gang.»

Denne teksten er en oversettelse av en artikkel publisert på Arabnews.com

You may also like