Home » Bilnyheter: Aldri sett en KIA før. Første introduksjon til den elektriske rombilen EV6

Bilnyheter: Aldri sett en KIA før. Første introduksjon til den elektriske rombilen EV6

by Russell Crowe

Det er ikke overraskende. EV6 er den første helelektriske Kiaen og lanserer en ny modellserie, som reserverer alle navn fra EV1 til EV9. Så dette romskipet på hjul er bare begynnelsen.

Bilreporteren fikk muligheten til å prøvekjøre KIA EV6 i Spania.

«KIA EV6 oppfører seg som en veldig god limousin. Det eneste som ikke kan forstås er hva slags bil EV6 kan tilhøre,» sier Aldis Zelmenis.

Ja, det er virkelig et problem. Formmessig er den som en 4,7 meter lang foss.

«Denne baken … bagasjerommet åpnes med alt glasset, noe som betyr at det er god plass i bagasjerommet og maksimal tilgang.»

490 til 1300 liter med setene nede trekker mer på sportstrucken.

En nærmere titt avslører imidlertid at gigantiske buer fyller SUV-kategoridekkene. Så enda flere lokale? Gitt at elbilen Kia har mye til felles med morselskapets siste mesterverk, Hyundais Ioniq 5, kanskje …

– Jeg ble overrasket over at selv om de to maskinene er teknisk sett veldig like, har de en helt annen design og karakter, sier Tenu Ojala, sjefredaktør i Tehnikamaailm.

«Flere ting. En av dem er det ekstraordinære designet. Når folk kjører gjennom byen ser folk på denne bilen, sannsynligvis enda mer enn Ioniq 5,» legger Vitolds Milus, sjefredaktør i Auto Bild Lithuania til.

Dessuten ser de bare utsiden! Og jeg vet ikke hva jeg skal tape…

KIA EV6s kabin er full og dyp som en sportsbil. I standardversjonen utvikler elmotoren 170 eller 225 hestekrefter. Den firehjulsdrevne EV6 har allerede to motorer og 320 hk. Og 5,4 sekunder til hundre. Normal- og Eco-modus skiller seg lite, men rattbryterne gjenkjenner en annen modus.

«Men hva skjer når sporten aktiveres! Da kan du føle at bilen er veldig kraftig og en annen natur dukker opp, og det er noe helt annet, fortsetter Aldis Zelmenis.

Det er ikke en koreansk Taycan ennå, men det er ikke bare en elektrisk Kia lenger. I 2022 ventes noe enda galere: EV6 GT med 580 hk og 3,5 sekunders akselerasjon. Kan du ikke forstå det? Men først bør du forvente sivile modeller med en rekkevidde på ca 480 km og en rimelig pris. Vi forventer noe nærmere 50.000 euro.

Basert på de siste prognosene forventer vi KIA EV6 senere i år eller tidlig neste år. I første omgang vil den klassiske EV6-trekkversjonen og GT Line firehjulsdriftversjonen være tilgjengelig”, oppsummerer Jānis Ozols, salgssjef for Forum Auto.

Andre leser nå

You may also like