Home » «Brave Falcons» ønsker å konkurrere om stunts mot Orange

«Brave Falcons» ønsker å konkurrere om stunts mot Orange

by Russell Crowe

Men ikke overraskende fra et landslag kalt «de modige haukene», er Montenegro villig til å gi hva som helst for en bragd. «Vi er veldig motiverte», meldte landslagstrener Miodrag Radulovic denne uken.

«Montenegrinere er stolte og modige mennesker,» sa Zjelko Petrovic i begynnelsen av september mot den oransje troppen mot Montenegro (4-0). Det burde den tidligere spilleren til blant annet PSV, FC Den Bosch og RKC vite. Nåværende assisterende Irak-landstrener Dick Advocaat er en av de beste spillerne Montenegro har produsert. Han spilte 18 kamper for Jugoslavia, da Montenegro ennå ikke var uavhengig.

For Petrovic kom ikke Montenegros nederlag på Philips Stadium i Eindhoven som noen overraskelse. Stevan Jovetic var ikke der. Den tidligere Manchester City og Internazionale-spissen ble igjen skadet. Jovetic, som for tiden er aktiv for Hertha BSC, er nå i form. Han er den store stjernen i sin generasjon, sammen med Atlético de Madrid-forsvareren Stefan Savić. Men han har aldri vært så god som Pedrag Mijatovic og Dejan Savisevic.

uro

Nederland slo Serbia og Montenegro (1-0) i verdensmesterskapet i 2006, da de to landene fortsatt var et lag. En gang på beina klarte Montenegro aldri å kvalifisere seg til en siste runde. De klarte det nesten i EM-kvalifiseringskampanjen i 2012, med to uavgjorte kamper mot England. Men Tsjekkia var sterkere i sluttspillet.

Så ble det mindre og mindre. Montenegro led et reguleringstap for Russland (0-3) i 2015 etter at det brøt ut opptøyer på tribunen. For over to år siden sluttet landstreneren Tumbakovic og to spillere med serbisk opprinnelse av politiske årsaker. De nektet å spille mot Kosovo på kampdagen.

Følg med

Med landstrener Radulovic har Montenegro etablert seg i kvalifiseringsserien til VM i Qatar. Norge vant to ganger med vanskeligheter mot neste motstander Orange (2-0, 0-1). Og til og med Tyrkia måtte slippe uavgjort (2-2). «De slo oss i Eindhoven de første 20 minuttene,» minnes nasjonaltrener Louis van Gaal. «Det endret seg da kantspillerne våre endret posisjon. Vi må være årvåkne.»

You may also like