Home » Blomster til kongeparet

Blomster til kongeparet

by Russell Crowe

Blomster til kongeparet

Det var litt surrealistisk for Urkers frilans-florist Carlien van Veen. For to uker siden ble du bedt om å komme og ta vare på blomstene under vårt Kongepars statsbesøk i Norge. Noen dager senere satte han seg på flyet til Oslo.

,, Siden jeg er frilansblomster, kan hvem som helst henvende seg til meg, sier Carlien. Han har livnært seg som blomsterhandler i tjue år og jobber på Keukenhof. «Kongefamilien henvendte seg til Heleen Valstar for å ta vare på blomstene i Oslo. Og det selskapet ansatte meg; For to uker siden ble jeg bedt om å reise på statsbesøk. Min reaksjon var: «Wow, jeg vil oppleve dette igjen!» »

Forberedelse

«Alt var ordnet for meg: Flyreisen og hotellet. Tegningene av blomstene ble gitt til Máxima av Heleen, og hun dømte dem først: de som er og de som ikke er det. Vi forbereder den på fredag; De renset blomstene og la dem i godt vann, og så dro de i lastebil med verktøy og forsyninger.»

Stort tidspress

– Det var spennende for oss alle. Vi var seks personer: fire blomsterhandlere og to som fikset alt. Vi starter om morgenen og fortsetter til sju. Det var et enormt tidspress og mye jobb. Vi laget først bordstykker til krigsskipet Zr.Ms. Rotterdam. Vi tilbyr også en blomsterscenekant for en konsert. Så fortsetter vi med blomsteroppsatsene til «MUNCH-museet». Kongens hjelpsomme lakeier imponerte: «Han var anspent et øyeblikk:» Klokken fem var det en (falsk) bombetrussel og politiet omringet oss med hunder.»

,, Klokken syv måtte vi forlate rommet og klokken halv syv kom kongeparet. Klokken ti var det slutt og vi brøt det hele ned til ett. Og har du sett kongen og dronningen ennå? «Vi var utenfor bak gjerdene: de hilste på oss!»


You may also like