Home » Angrep av en bueskytter i Norge. Ifølge politiet ble ofrene drept med nærkampvåpen.

Angrep av en bueskytter i Norge. Ifølge politiet ble ofrene drept med nærkampvåpen.

by Russell Crowe

  • Politiet spesifiserer av hensyn til etterforskningen ikke hvilken type «kniv» angriperen brukte.
  • Ifølge politimannen «forsterker og svekker hypotesen om at angriperens psykiske lidelse er en del av motivet at det viktige motivet for angrepet var konvertering til islam».
  • Angrepet i byen Kongsberg i Norge skjedde 13. oktober. På det tidspunktet døde fire kvinner og en mann, og tre andre ble skadet.
  • Den pågrepne gjerningsmannen tilsto å ha begått handlingene, men føler seg ikke skyldig. Retten besluttet å holde ham i varetekt i fire uker. Han er for tiden i helsevesenet.
  • Du finner flere slike historier på Onet-hjemmesiden.

Politiinspektør Per Thomas Omholt sa på en pressekonferanse at «alt tyder på at ofrene er tilfeldig valgt».

– Angrepet startet ved Coop-matbutikken, hvor gjerningsmannen skjøt sine første bueskudd mot folk. Her ble en tjenestefri politimann skadet. Angriperen rømte deretter og fortsatte å skyte utenfor, for så å forlate buen etter en stund. På ul. Hyttegata (i Kongsberg) drepte gjerningsmannen fem personer med nærkampsvåpen, både på private adresser og på offentlige steder, avslørte Omholt.

Politimannen har av hensyn til etterforskningen ikke spesifisert hvilken type «kniv» angriperen brukte.

Inspektør Omholt la til at den mistenktes anklage om å ha drept fem mennesker og skadet tre andre vil strekke seg til anklager om eksponering for tap av helse eller liv til minst et dusin andre mennesker. – Vi må undersøke potensialet til pil og bue. Hvilke skader ble de potensielle ofrene utsatt for? understreket han.

Så langt er 60 personer avhørt i saken.

Resten av teksten under videoen.

Ifølge politimannen «forsterker og svekker hypotesen om at angriperens psykiske lidelse er en del av motivet at det viktige motivet for angrepet var konvertering til islam».

Tidligere har norske medier skrevet, med henvisning til naboenes synspunkter, at Brathen var mentalt ustabil. Han mottok drapstrusler mot foreldrene og ble utestengt fra å komme fra en domstol.

Ifølge «VG» la mannen i 2017 ut en video på Internett som beskrev seg selv som en muslim og en «budbringer». – Jeg kommer med en advarsel – det står i opptaket, oppmuntre andres konvertering til islam.

Angriperen var kjent av politiet og spesialtjenestene til PST, som tidligere har uttalt at «vi kan ha å gjøre med en terrorhandling».

Fredag ​​besluttet retten å pågripe den mistenkte i fire uker. Han er for tiden i helsevesenet. Han skal gjennom en psykiatrisk undersøkelse der to sakkyndige skal vurdere om han var tilregnelig på gjerningstidspunktet. — Han er fortsatt i en tilstand som hindrer at det kan stilles ytterligere spørsmål, understreket Omholt.

Angrep på Kongsberg

En bueskytter angrep natt til 13. oktober i Kongsberg, ved Oslo. – Fire kvinner og én mann ble drept, opplyser norsk politi torsdag. Offiserer bekreftet også at den arresterte angriperen hadde konvertert til islam.

Ifølge politiet den gang ble den mistenkte pågrepet onsdag kveld etter at politiet avfyrte varselskudd. Under raidet forsvarte angriperen seg ved å skyte en bue mot de uniformerte mennene.

Ifølge NRK var mannen tidligere dømt for tyveri og besittelse av en mindre mengde hasj. Han hadde også seks måneders rettsforbud mot sine to slektninger for drapstrusler.

Lokale medier rapporterte at det ble utført en politiaksjon i byen, som involverte to helikoptre og mer enn 10 ambulanser. Byens innbyggere ble beordret til å holde seg hjemme og flere nabolag ble stengt, meldte AFP.

(MC)

You may also like