Home » Britisk justis avviser en NGOs anke mot nye lisenser

Britisk justis avviser en NGOs anke mot nye lisenser

by Russell Crowe

Det britiske rettssystemet avviste en forespørsel fra to frivillige organisasjoner som utfordret installasjonen av nye lisenser for leting og boring av hydrokarboner i Nordsjøen.

Publisert i :

1 minutt

Verken Greenpeace eller Uplift har klart å avlede regjeringens mål. Miljøvernorganisasjoner som motsatte seg kontroversiell oljeboring i Nordsjøen så begjæringen deres avvist av domstolene, rapporterer vår London-korrespondent: Sidonie Gaucher.

Høyesterett i London avgjorde: at det ikke var en utilstrekkelig årsakssammenheng » blant de nye lisensene « og klimagasser «.

Siden kunngjøringen i fjor sommer har miljøorganisasjoner og forskere med jevne mellomrom demonstrert mot denne avgjørelsen. De sier at med denne nye boringen er ikke regjeringens uttalte mål om null karbonutslipp innen 2050 bærekraftig.

Mot en Greenpeace-appell

Men for retten, denne avgjørelsen » kun opptatt av å avgjøre rettsspørsmål » og ikke » Politiske, sosioøkonomiske eller vitenskapelige spørsmål. «.

Greenpeace kunngjorde umiddelbart overfor AFP sin intensjon om å anke. Uplift sa at de vurderer avgjørelsen i detalj og undersøker alternativene.

Begynnelsen av uken hadde allerede vært preget i London av en miljøkonfrontasjon siden miljøaktivisten Greta Thunberg ble arrestert under en demonstrasjon på sidelinjen av en olje- og gassindustrikonferanse.

Les ogsåNorge planlegger å øke produksjonen av hydrokarboner til havs

(og med AFP)

You may also like