Home » Møte mellom afrikanske og nordiske utenriksministre i Alger: Attaf tar til orde for en mer balansert verdensorden

Møte mellom afrikanske og nordiske utenriksministre i Alger: Attaf tar til orde for en mer balansert verdensorden

by Siv Jensen

Verdien av direkte sosialhjelp, basert på målrettingssystemet til Unified Social Registry, vil beløpe seg til minimum 500 dirham for hver mottakerfamilie, uavhengig av sammensetningen. Dette programmet skal berøre 60 % av marokkanske familier som foreløpig ikke er dekket av trygdesystemer.

Hans Majestet Kong Mohammed VI ledet, denne torsdagen i Rabat, et ministerråd spesielt dedikert til gjennomgangen av de generelle retningslinjene for finanslovforslaget for 2024. Dermed, og innenfor rammen av de generelle retningslinjene for 2024-budsjettet, fortsetter Konsolideringen av sosialstatens baser var en av hovedaksene som ble presentert for suverenen.

Det gjelder spesielt implementeringen av det kongelige prosjektet for sosial beskyttelse, gjennom fortsatt generalisering av obligatorisk grunnleggende helseforsikring til fordel for vanskeligstilte kategorier, parallelt med den progressive implementeringen av direkte sosialhjelp fra slutten av inneværende år, ved å lenke til målrettingssystemet til Single Social Register, som uttalt av Hans Majestet Kongen i åpningstalen til Stortinget.

Les mer

Redaktørens notat: Mosaïque er et pressemagasin som gir leseren en rask og selektiv oversikt over nøkkelemnene som dekkes av anerkjente aviser og medier i den arabiske verden. Arabiske nyheter på fransk nøyer seg med en svært fortettet publikasjon, som henviser leseren direkte til lenken til den originale artikkelen. Meningen som uttrykkes på denne siden er forfatterens og gjenspeiler ikke nødvendigvis den til Arab News på fransk.

You may also like