Home » Brothers Shiche-medalje på ake-VM!

Brothers Shiche-medalje på ake-VM!

by Edvard Munch

De latviske akekjørerne Andris og Juris Šici vant andreplassen i femte etappe av verdenscupsporten i akesporten på Igls-banen i Innsbruck lørdag, men Mārtiņš Bots/Roberts Plūme tok 10. plass.

Førsteplassen i summen av to løp ble oppnådd av de to østerrikerne Thomas Steij/Lorenz Koller, som de to latvierne ga etter på 0,022 sekunder. De tre beste ble vunnet av italienske Emmanuel Rieder/Simon Cainwalder, og tapte 0,171 sekunder til østerrikerne.

I summen av to løp fullførte Bots/Plum på ett minutt og 19,637 sekunder, og forbedret slutttiden med en tusendels sekund i det andre løpet, men vinnerne tapte 0,356 sekunder som et resultat.

I det første løpet viste Shici-brødrene den raskeste slutttiden, og fullførte banen på 39,648 sekunder. Andreplassen gikk til de to østerrikerne Steij/Kollers, som tapte for latvierne med bare 0,001 sekunder, men tredjeplassen gikk til de italienske utøverne Ivan Nagler/Fabian Mahler, som tapte 0,042 sekunder.

Bots/Plume, derimot, okkuperte den tiende posisjonen og ga inn 0,171 sekunder til Shitz-brødrene.

Bot/Plūm ble nummer 17 på den første seilasen, og brødrene Juris og Andris Šics nummer 21 av 24 mannskaper.

Det var opprinnelig planlagt at juniorene Eduards Ševics-Mikelševics/Lukass Krast skulle kjempe om plassen i hovedkonkurransen, men torsdag slo Ševics-Mikelševics beinet mot felgen og ble skadet, så duoen startet ikke i cupen. av nasjoner.

Denne gangen tok de en seier og to tredjeplasser i de tre første etappene av sesongen, men i forrige etappe ble de femte, men Bots/Plume rykket opp til tredje etappe på pallen. Banen på Igls er vellykket – forrige sesong tok de sølv her i hovedkonkurransen og vant Sprint Cup.

Det ble allerede meldt at på lørdag vant Kristers Aparjods 8. plass i bobsportkonkurransen på samme bane, Gints Bērziņš er på 10. plass, Artūrs Dārznieks på 18. plass, og Riks Kristers Rozītis er på 19. plass.

Det blir damekonkurranse og sprintcup på søndag.

171 utøvere fra 28 land har søkt til den femte etappen av verdenscupen.

Etter introduksjonen av sesongen på Yangtze-elven ble flere lag ikke sendt til arenaene for de neste etappene med deler av maskineriet og utstyret. På bakgrunn av situasjonen med ulikhet som har oppstått, har International Luge Federation (FIL) besluttet å endre klassifiseringsreglene for de olympiske leker i Beijing, det vil si å ta hensyn til de fire beste resultatene på disse syv etappene i stedet for de siste syv.

Hvert land kan være representert ved de olympiske leker med maksimalt tre singelbesetninger for menn og kvinner, samt to herredoubler.

Allerede de to første dagene av 2022 går sjette etappe i Winterberg, Tyskland, og en uke senere møtes bob-utøverne i Sigulda. Midt i måneden, 15./16. januar, arrangeres den åttende etappen i Oberhof, Tyskland, og 22./23. januar arrangeres finalen i verdenscupen og EM på banen til St. Moritz. i Sveits. .

Sesongens høydepunkt blir fra 4. til 10. februar, når OL-medaljene omstrides i Yangtse-elven i Beijing.