Home » Bryllupet til kronprins Hussein av Jordan i nærvær av kongelige fra hele verden

Bryllupet til kronprins Hussein av Jordan i nærvær av kongelige fra hele verden

by Siv Jensen

1. juni 2023 giftet kronprins Hussein bin Abdallah II av Jordan seg med Rajwa Khaled Al Saif ved Zahran-palasset i Amman. Kong Abdullah II og dronning Rania hadde invitert dusinvis av medlemmer av utenlandske kongefamilier til deres eldste sønns bryllup. Den fremtidige kongen av Jordan har beseglet sin skjebne på Rajwa, som nå er kjent som kronprinsessen av Jordan og som en dag skal være kona til herskeren av det hashemitiske riket.

Les også: Dronning Rania leder prinsesse Imans hennafest i forkant av bryllupet hennes, med kommende kronprinsesse til stede

Bryllupet til kronprins Hussein og kronprinsesse Rajwa på Zahran Palace

Den 17. august 2023 annonserte Royal Hashemite Court store nyheter med en veldig enkel pressemelding. Kronprins Hussein var forlovet. Kunngjøringen ble gjort dager etter kunngjøringen om forlovelsen til prinsesse Iman, kronprinsens yngre søster. Jordanerne gikk fra overraskelse til overraskelse og fant samtidig ut navnet og ansiktet til den heldige kvinnen, hun som skulle bli kona til tronfølgeren.

Kronprins Hussein i full militæruniform ved bryllupet sitt 1. juni 2023 (Foto: Videoskjermbilde)
Kronprins Hussein og kong Abdullah venter på brudens ankomst (Foto: videoskjermbilde)

Rajwa Khaled Al Saif var totalt ukjent da hennes forlovelse med kronprins Hussein ble kunngjort. Ti måneder senere har Rajwa blitt et kjent ansikt, selv om hennes offentlige opptredener kan telles på én hånd. Rajwa Al-Saif, som mottok en stor diamant omgitt av sidesteiner på et platinabånd fra gullsmeden Harry Winston som forlovelsesring, ble født 28. april 1994 og er saudiarabisk statsborger. Han fullførte sin videregående utdanning i Saudi-Arabia, og begynte deretter på Syracuse University School of Architecture i New York.

Les også: Løfter og meldinger om kjærlighet: Kronprins Hussein og dronning Rania ønsker fremtidens kronprinsesse Rajwa en fantastisk bursdag

Denne 1. juni 2023, etter å ha gått av Rolls-Royce Phantom V, krysset Rajwa Al-Saif hagene til Zahran-palasset i Amman for å nå stedet for seremonien, hvor faren hans, hans fremtidige ektemann, allerede ventet på ham … for henne og kong Abdullah. Rajwa ble eskortert av prins Hashem, den yngre broren til kronprins Hussein. Ved Abdallah og Ranias bryllup i 1993 var det også brudens svoger som fulgte henne. Rania hadde ankommet bryllupet sitt arm i arm med prins Faisal.

Prins Hussein og Rajwa under Kat al-Kitab-feiringen (Foto: videoskjermbilde)

Katb al-Kitab, selve bryllupsseremonien, fant sted på Zahran-palasset, i motsetning til prinsesse Imans bryllup, holdt 12. mars på Beit Al Urdun-palasset. Den dagen ble prinsesse Iman ført foran sin fremtidige ektemann på armen til sin eldre bror, kronprins Hussein.

Utveksling av gifteringer til de nygifte (Foto: skjermbilde av videoen)

Under seremonien staves vilkårene for ekteskapet og både bruden og brudgommen signerer en kontrakt. Under seremonien er det viktig at gjestene kler seg på en tradisjonell og respektfull måte, med armer og ben dekket. Etter bønnen skjedde utveksling av gifteringer.

Zahran Palace har en spesiell betydning for brudgommen. Dette huset var residensen til dronning Zein, bestemoren til kong Abdallah II. Det var også i dette palasset foreldrene hans ble gift. Bryllupsdatoen ble også valgt for å huske den til Abdallah og Rania, giftet seg 10. juni 1993, så de vil feire perlebryllupsdagen neste år. Ekteskapet deres hadde blitt mye mindre publisert internasjonalt fordi Abdallah ikke ble utpekt som arving til tronen på den tiden.

Kronprins Hussein og Rajwa foran gjestene deres i bryllupet deres 1. juni 2023 (Foto: Royal Hashemite Court)
Kronprins Hussein ble gift på Zahran Palace som sine foreldre (Foto: Skjermbilde fra video)

Seremonien ble avsluttet med en bønn og klemmer fra paret og deres kjære. De nygifte forlot lokalet i et kjøretøy med åpen topp hvorfra de kunne hilse på folk samlet langs veien. Karavanen ble med på Al Husseiniya-palasset, en symbolsk reise da brudeparet setter kursen mot målet. Al Husseiniya Palace, bygget i 2006, er den offisielle arbeidsplassen til kongen av Jordan.

Det nye arvingsparet ankommer Al Husseiniya-palasset i et kjøretøy med åpen topp (Foto: Ammar Abd Rabbo/ABACAPRESS.COM)

Ved å gifte seg med Hussein blir Rajwa kronprinsesse, takket være en ordinans signert av svigerfaren, og skriver inn navnet hennes i historiebøkene og på slektstreet til den hashemitiske kongefamilien. Det hashemittiske dynastiet viser til oldefaren til profeten Muhammed: Hashim ibn Abd Manaf, en tidligere leder av Quraysh. Jordans kongefamilie stammer fra Hashim, gjennom hans oldebarn, Muhammed, og senere gjennom datteren Fatima.

Fullt slektstre fra Abraham til Abdallah II, gjennom Quraysh-klanen, grunnleggeren av det hashemittiske dynastiet, og Muhammed (Bilde: Histoires Royales)

Les også: Kronprins Husseins første utflukt med sin forlovede: Den fremtidige kronprinsessen lærer historien til den hashemitiske kongefamilien

Rajwa Al Saifs brudekjole

Den nye kronprinsessen Rajwa hadde på seg en drapert kjole av den libanesiske motedesigneren Elie Saab. Den lange ermede hvite brudekjolen hennes hadde en asymmetrisk hals og lange ermer. Hadde hun også på seg en ny tiara som ble gitt henne for anledningen?

Utsikt over en del av baksiden av brudekjolen, sløret hennes, øreringene og diadem (Foto: Ammar Abd Rabbo/ABACAPRESS.COM)

Dronning Rania hadde valgt en sober og elegant kjole signert Dior. Denne svarte kjolen har gullbroderte detaljer. Dronning Rania hadde allerede valgt en Dior-kjole til datteren Imans bryllup for noen uker siden. Iman selv hadde på seg en Dior brudekjole.

Dronning Rania hadde på seg en svart Dior-kjole til sønnen Husseins bryllup (Bilde: The Royal Hashemite Court)

Les også: Prinsesse Imans Dior-brudekjole: Det franske huset kledde også dronning Rania i datterens bryllup

Utenlandske kongelige gjester i bryllupet til Jordans nye arving

Den hashemittiske kongefamilien samlet seg i full styrke ved Zahran-palasset. Prinsesse Iman, akkompagnert av ektemannen Jameel Thermiotis, prinsesse Salma og prins Hashem deltok på deres eldre brors bryllup med store følelser. Prinsesse Muna, mor til kongen og bestemor til brudgommen, satt blant Husseins slektninger. Kongens brødre og søstre samt søskenbarn var tilstede med sin bedre halvdel.

Prins Hassan, kongens onkel, med sin kone, prinsesse Sarvath (Foto: Skjermbilde fra videoen)

Utenlandske royalties hadde også tatt turen. Det er en spesiell interesse for den nye generasjonen av tronfølgere, som har reist til Amman for å delta i bryllupet til den som en dag skal regjere i Jordan samtidig som de i sitt eget land. Prinsesse Elisabeth av Belgia, hertuginne av Brabant, fulgte hennes far, kong Philippe.

Dronning Margrethe II av Danmark, som fortsatt var frisk etter en ryggoperasjon, hadde sendt sin eldste sønn og svigerdatter, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. I de to andre skandinaviske kongefamiliene hadde kronprins Haakon av Norge svart på invitasjonen og kronprinsesse Victoria av Sverige var til stede sammen med ektemannen prins Daniel.

På spansk side var det de tidligere herskerne som befant seg side om side i Husseins bryllup. Kong Juan Carlos tok turen fra Abu Dhabi, hvor han har bodd i snart tre år, og dronning Sofia ankom fra Spania på hans vegne. Paret, som bor fra hverandre, har blitt vant til å møtes til store kongelige begivenheter, som begravelsen til dronning Elizabeth II eller begravelsen til kong Konstantin II av Hellas. Til stede var også kong Willem-Alexander og dronning Máxima av Nederland. Storbritannia var representert av prinsen og prinsessen av Wales, men også av prinsesse Beatrice, eldste datter av hertugen av York, som ble ledsaget av mannen sin, Edoardo Mapelli Mozzi.

Storhertug Henri av Luxembourg hadde sendt sin yngste sønn, prins Sébastien, som delte øyeblikk av kameratskap med kronprins Hussein. De to sønnene til suverene var sammen ved Royal Military Academy i Sandhurst, England. I tillegg til de mange sjeikene og prinsene fra de Midtøstens kongefamilier, hadde kongelige fra hele verden tatt turen. Dette er tilfellet med den keiserlige familien i Japan som ønsket å bli representert. Prinsesse Hisako, enken etter prins Norihito av Takamado, selv en fetter av keiser emeritus Akihito, var til stede sammen med en av døtrene hennes, prinsesse Tsuguko av Takamado. På forsamlingen kunne vi også se kong Abdullah Shah av Malaysia, som også er sultan av Pahang, og hans kone dronning Azizah.

Medlemmer av den hashemittiske kongefamilien og medlemmer av utenlandske kongefamilier deltar i bryllupet til kronprinsen av Jordan (Foto: Royal Hashemite Court)

Blant medlemmene av de tidligere kongefamiliene var Margareta av Romania. Den eldste datteren til kong Michael I, utnevnt til vokter av den rumenske kronen, ble ledsaget av ektemannen, prinsgemal Radu.

Les også: Alle utenlandske royalties til stede ved kroningen av kong Carlos III

Datteren til en mektig saudisk forretningsmann gifter seg med en etterkommer av profeten

Rajwa er datter av Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif, en mektig saudiarabisk forretningsmann, og Azza bint Nayef Abdulaziz Ahmed Al Sudairi. Rajwas far er president og administrerende direktør iEl Saif-gruppenet konglomerat som er aktivt i ni forretningssektorer og sysselsetter totalt 40 000 mennesker over hele verden.

I henhold Rust Nyheter, skal Al-Saif-familien stamme fra Subai-stammen, i den historiske regionen Sudair. Denne regionen øst for det nåværende landet ligger omtrent hundre kilometer nord for Riyadh. Etter tiden for Sultanatet av Nejd, som ble et kongerike i 1926, ble lederne av Al Saif-familien sjeiker, eller guvernører i byen Al-Attar, da Nejd fusjonerte med Hejaz for å danne det nåværende kongeriket Saudi-Arabia. .

Jordans kongefamilie stammer fra sheriffer, vokterne av de to hellige steder. Ved Muhammeds død blir hans etterfølgere, som også var hans etterkommere, i sjiagrenen, oppfordret til å beskytte Mekka og Medina. siden 13min århundre ble denne rollen til Sharif av Mekka betrodd hashemittene, forfedrene til den nåværende kongen av Jordan, Abdallah II. Etter første verdenskrig delte stormaktene opp Midtøsten og i 1924 ble Hijaz opprettet, ledet av Sharif Hussein, som skulle bli konge av Hijaz.

Jordans kongefamilie stammer fra kong Hussein av Hejaz, tidligere Sharif av Mekka (Bilde: Royal Histories)

Hussein hadde muligheten til å tilby kongedømmer til sønnene Faisal, Ali og Abdallah etter hvert som landene på halvøya ble uavhengige. Faisal tok imot Syria, som han var konge av i ett år før han ble styrtet. Da får du Irak. Hans eldste sønn, Ali, arvet Hejaz, som han bare holdt i et år før han ble absorbert i Nejd, hvis hersker Ibn Saud senere endret navn til Saudi-Arabia. Når det gjelder Abdallah, vil han bli Emir av Transjordan, som vil bli kongeriket Jordan i 1946. Hans etterkommere styrer fortsatt Jordan i dag.

avatarbilde

nicolas fontaine

Redaktør

Nicolas Fontaine har vært frilans-nettredaktør siden 2014. Etter å ha vært tekstforfatter og forfatter for en rekke belgiske og franske merker og medier, spesialiserte han seg på royalty-nyheter. Nicholas er nå sjefredaktør for Histoires royales. nicolas@historiesroyales.fr


You may also like