Home » BuzzFeed News, nyhetsversjonen av underholdningssiden BuzzFeed.com, vil stenge

BuzzFeed News, nyhetsversjonen av underholdningssiden BuzzFeed.com, vil stenge

by Henrik Ibsen

Plassen BuzzFeed-nyheter vil stenge. Det er en del av en spareplan for morselskapet, som også eier huffpostat ledelsen av gruppen, signerer kjennelsen, torsdag 20. april, av et av emblemene til de nye mediene i Internett-alderen. «Vi reduserer arbeidsstyrken vår med omtrent 15 % i dag … og vi begynner nedstengningsprosessen BuzzFeed-nyheter »nyhetsversjonen av underholdningssiden BuzzFeed.com, skrev BuzzFeed-sjef Jonah Peretti i et notat til ansatte, ifølge Agence France-Presse (AFP).

«Mens oppsigelser finner sted i nesten alle divisjoner, har vi bestemt at selskapet ikke lenger kan fortsette å finansiere BuzzFeed-nyheter som en selvstendig organisasjonla Mr. Peretti til; 15 % av arbeidsstyrken, dette representerer omtrent 1200 personer av de totalt 8000 som BuzzFeed har. BuzzFeed-aksjene tapte mer enn 20 % torsdag på New York Stock Exchange etter kunngjøringen.

«HAN HuffPost, en tidligere konkurrent kjøpt opp av BuzzFeed i 2020, og BuzzFeed.com har annonsert at de vil åpne flere stillinger for medlemmer av BuzzFeed-nyheter »sa Jonas Peretti. «I fremtiden vil vi ha et enkelt merke med informasjon, huffpostsom er lønnsomt og har et lojalt direkte publikum på hjemmesiden»la til.

Les også: Med BuzzFeed France nedleggelse, hvilken fremtid for nettmedier?

BuzzFeed News vant Pulitzer-prisen

BuzzFeed ble lansert i 2006 og blir sett på som fyrtårnet for den nye generasjonen av popkultur-infunderte gratis informasjonssider bygget på sosiale medier, hvis forretningsmodell nesten utelukkende var basert på reklame.

BuzzFeed-nyheter, en versjon dedikert til informasjon og forskning, hadde tatt av i en andre fase. I 2021 vant han sin første Pulitzer-pris, den mest prestisjefylte prisen innen journalistikk, i kategorien «internasjonal», for en etterforskning av muslimske fangeleirer i Kina.

Kunngjøringen om nedleggelsen kommer i en spent sammenheng i USA for alle medier, spesielt på grunn av fallet i annonseinvesteringer. I løpet av vinteren 2022-2023 ble permitteringsplaner lansert på CNN, NBC eller i redaksjonene til Vox Media-gruppen, eieren av sidene. vox, kantenenten New York Magazine.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter «BuzzFeed» ønsker å produsere innhold takket være OpenAI, oppfinneren av ChatGPT

Sjefen erkjenner at han kunne ha «klaret det bedre»

Jonah Peretti fremkalte dermed «det utallige antall utfordringer» din bedrift har møtt, spesielt under pandemien: «En teknologisk nedtur, en tøff økonomi, et fallende aksjemarked, en nedgang i det digitale annonsemarkedet og stadige endringer i målgrupper og plattformer. » Det pekte også på et marked for SPAC-er, disse børsnoterte finansielle kjøretøyene for sammenslåing med selskaper som ønsker å gå på børs. «i tilbakegang, som genererte mindre kapital».

BuzzFeeds medgründer og sjef innrømmet imidlertid at det kan ha vært det «å kjøre bedre» disse endringene og «Sent å akseptere at de store plattformene ikke ville gi nødvendig distribusjon eller økonomisk støtte for å støtte kvalitet, gratis, sosiale medier-basert journalistikk».

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter SPAC, eller hvordan «blank sjekk»-mani tar over Wall Street

Verden med AFP

You may also like