Home » Catharina-Amalia fra Nederland, læretid til en dronning

Catharina-Amalia fra Nederland, læretid til en dronning

by Russell Crowe

Mange troner vil bli okkupert av kvinner: Eleanor fra Spania, Alexandra fra Norge, Elisabeth fra Belgia, Victoria så Estelle fra Sverige og til slutt Catharina-Amalia fra Holland. Hver uke tyder Stéphane Bern de virkelige nyhetene med et nytt møte: Côté Cours.

Hvis vi tar en titt på Europa av forutsigbare monarkier på midten av det 21. århundre, vil mange troner bli okkupert av kvinner: Eleanor fra Spania, Alexandra fra Norge, Elisabeth fra Belgia, Victoria, så Estelle fra Sverige, og til slutt Catharina. -Amalia fra Holland. Prinsessen av Oransje, arving til den bataviske tronen, ble presentert for statsrådet onsdag 8. desember av sin far, kong Willem-Alexander, som leder denne institusjonen med 70 medlemmer i Haag. Faktum er at artikkel 74 i Grunnloven bestemmer at prinsessen sitter «etter rett» i statsrådet fra hun fyller atten. I skyggene holdt den svært diskrete nederlandske arvingen, som dermed forbereder seg på sin fremtidige oppgave som dronning ved å tilegne seg den nødvendige kunnskapen om forfatningsrett og lovverk, en uvanlig tale, og reagerte på talene til kongen og visemannen. President Thom de Graaf på dette ekstraordinære møtet. På grunn av renoveringen av Binnenhof ble det ekstraordinære møtet holdt i Kneuterdijk-palasset og ikke i plenumssalen til statsrådet. Ved denne anledningen plantet prinsessen av Orange også en kongelig lind i den franske hagen til Kneuterdijk-palasset.

Se også: Catharina-Amalia feiret sin 18-årsdag, og kom tilbake til livet sitt på 40 utvalgte fotografier

«Jeg er glad for å innvie dette ekstraordinære møtet i statsrådet. Det er en stor glede for min kone og meg å være her sammen med deg, med vår eldste datter. Vi er stolte av å følge deg når du går inn i dette rådet, som spiller en så viktig rolle i vår demokratiske rettsstat … Kjære Amalia, i går feiret vi din attende bursdag. Grunnloven vår slår fast at du, etter å ha nådd denne alderen, vil være en del av dette rådet. Det er automatisk på forhånd. Men er det ikke. Fordi det er en personlig tilknytning som gir deg muligheten til bedre å forstå sakene som er viktige for fremtiden til landet vårt. En fascinerende læringsskole. Jeg husker min egen opplevelse godt. Å få kontakt med rådet utdypet ikke bare kunnskapen min og utvidet horisonten min, det satte meg også i kontakt med mange kloke og inspirerende mennesker. Jeg høster fortsatt fordelene den dag i dag … «. Hans eldste datter svarte da: «Takk, herr president, hvis jeg kan kalle deg det for en gangs skyld, for dine varme ord. Det er en ære å bli mottatt av deg … For å oppfylle min oppgave og arbeide for kongeriket, vil jeg ha mye å lære. Jeg innser hvor lite jeg vet om regjeringsoppdrag, verdsettelsen av lovene, hvordan administrasjonen fungerer og dommerens rolle. Min bestemor og du også, herr president, har allerede dratt nytte av den klare visjonen som rådet tilbyr i denne forbindelse. Slik sett håper jeg å delta på møter regelmessig når jeg er ferdig med studiene. Jeg gjentar her med overbevisning ordene til min bestemor (den tidligere dronning Beatrice) fra 1956: «I lang tid, medlemmer av statsrådet, vil jeg betrakte meg selv som din student. Jeg vil prøve, bevisst på mitt ansvar, å være en god student”. Ved samme anledning ble prinsessen av Oransje hedret av sin far, kong Willem-Alexander, som opphøyde henne til verdigheten som Storkors av Løveordenen av Nederland og Ridder av Den Gylne Løve av Nassau.

Prinsesse Amalia ble oppdratt med en ånd av åpenhet for andre.

Men bak det offentlige bildet av seremonien, hvem er egentlig kronprinsessen av Nederland? Prinsessen av Orange – hennes tittel som prins av Wales er britisk arving – er en «normal» ung prinsesse som diktert av batavisk tradisjon. Han syklet alltid til den offentlige skolen i Haag, og deretter til videregående skole hvor han ble uteksaminert fra videregående før han tok et friår. Ærlig talt snakket han om hans psykiske helseproblemer, kompleksene hans på grunn av overvekten hans, eller hans nektelse av å røre inntekten til den sivile listen som tilsvarer ham før han spiller en reell rolle i landets tjeneste, så under utskrivelsen. studier. Hun har imidlertid rett til en godtgjørelse på 1,6 millioner euro per år for representasjonsutgifter, men hun stolte på at dette ville «gjøre henne ukomfortabel» sammenlignet med andre studenter mens hun ikke gjør noe for å hjelpe henne med å tjene den summen.

I en autoritativ biografi skrevet av skuespillerinnen Claudia de Breij og publisert i anledning hennes 18-årsdag, snakket prinsesse Amalia ærlig om samtykket fra parlamentet som kreves av den nederlandske grunnloven når hun gifter seg. «Hvis dette er mannen som støtter meg, som jeg elsker, som jeg ønsker å tilbringe livet mitt med og parlamentet ikke godkjenner, vel, vi må se hva jeg gjør. Men hvis jeg ikke er fornøyd, kan jeg ikke gjøre mitt beste for landet vårt”. Prinsesse Amalia var veldig åpen for sosiale spørsmål om ekteskap av samme kjønn og transpersoners rettigheter, og ble oppdratt med en ånd av åpenhet for andre og stor toleranse. Sensitiv, det skjedde med ham å lide for det vi kunne si om henne og hennes kroppsbygning. Han nøler ikke med å opplyse at han vurderer at «psykisk helse er like viktig som fysisk helse og hvis jeg trenger det vil jeg bestille time… å snakke med en fagperson fra tid til annen er helt normalt». Det som appellerer til deg ved første øyekast er blandingen av ydmykhet, ærlighet og autentisitet. «Hvis jeg kan unngå en dårlig situasjon gjennom diplomati, vil jeg ha gjort verden litt bedre og jeg vil føle meg lykkelig,» sa han. Atten år er alderen der prinsessen av oransje begynner den vanskelige læringen av dronningyrket, med ønsket om å gi det beste av seg selv.

Enhver reproduksjon forbudt

You may also like