Home » Norge uten Erling Haaland men med tre Redivisionister mot Orange | Fotball

Norge uten Erling Haaland men med tre Redivisionister mot Orange | Fotball

by Russell Crowe

Det største navnet er imidlertid fraværende fra det skandinaviske landet. Toppscorer Erling Haaland (Borussia Dortmund) mangler på 26-spilleruttaket på grunn av en hofteskade. Angriperen ble skadet forrige måned. Som et resultat av dette vil ikke Haaland være med i Dortmund onsdag i Champions League-kampen med Ajax og går også glipp av de neste landskampene.

Norge møter Latvia 13. november i Oslo og kommer tre dager senere til Rotterdam for den siste VM-kvalifiseringskampen mot de oransje. Det nederlandske laget har 2 poeng mer enn de norske etter åtte gruppespillkamper.

Med kaptein Martin Ødegaard, midtbanespiller Morten Thorsby og spiss Alexander Sørloth er det også tre spillere på det norske landslaget med en Eredivisie-fortid.

Førti år gamle Zlatan vender tilbake til det svenske landslaget

Zlatan Ibrahimovic er en del av det svenske laget til finalen i VM-kvalifiseringen. Den 40 år gamle AC Milan-spissen måtte trekke seg fra landskampen mot Kosovo og Hellas for en måned siden på grunn av ubehag i akillessenen. Landstrener Janne Andersson hadde ringt ham opp igjen etter kun én innbytter i Milano.

Ibrahimovic gikk glipp av EM i fjor sommer på grunn av en kneskade, og returen til Milan ble også kortvarig. For over to uker siden kom Ibrahimovic tilbake på banen igjen. Denne gangen holdt han seg i form. Den tidligere Ajax-spilleren har allerede scoret tre mål på fem seriekamper, to av dem som grunnstyrke.

Sverige leder gruppe B med 15 poeng på seks kamper og Anderssons lag har 2 poeng mer enn Spania. Sverige avslutter kvalifiseringen til neste års VM i Qatar med bortekamper mot Georgia og Spania 11.-14. november.

«Jeg håper at Zlatan kan delta og gi et bidrag,» sa Andersson ved presentasjonen av utvalget. – Vi har hatt mye kontakt og han ser frem til å bli med på landslaget. Selvfølgelig er det flott for oss som lag å ha en så god spiller med så mye erfaring i en så avgjørende situasjon.»

Ibrahimovic scoret 62 mål på 118 landskamper. AZ-spiss Jesper Karlsson er også en del av 26-mannstroppen.

You may also like