Home » Curling for menn går med leksjoner fra EM for OL-billetten

Curling for menn går med leksjoner fra EM for OL-billetten

by Russell Crowe

Jeg skal ikke nekte for at stemningen ikke var så god umiddelbart etter Eurocup og at det var mye skuffelse, sier Skip, kapteinen for den oransje troppen. Nederland klarte å vinne bare én av de ni kampene i EM og rykket ned. «Men det betyr ikke at vi kommer til å gi opp. Vi går fortsatt 100 prosent for OL-kvalifisering.»

Nederland starter mot Danmark på lørdag og møter deretter Tyskland, Tsjekkia, Italia, Finland, Japan, Norge og Sør-Korea. «Vi har slått alle disse lagene en gang de siste årene,» sier Gösgens. «Nivået er så nærme hverandre. Hvis vi kommer til toppnivået vårt, er det mulig.» Vinneren kvalifiserer seg direkte til lekene, for nummer 2, 3 og 4 er det sluttspill for to billetter.

Ifølge kapteinen for den nederlandske kvartetten har det vært en god vurdering etter EM. «Vi har justert ting de siste to ukene. For eksempel har vi forbedret ting i kommunikasjonen og vi har også mer informasjon om våre motstandere. Det burde få oss til å skille oss ut.»

Gösgens overtok hopprollen etter Jaap van Dorp i år. Hoppet er på den andre siden og indikerer nøyaktig hvor steinene skal gå. Bortsett fra i de siste oppføringene, lanseres Gösgens. — Det handler ikke om hvordan jeg gjør det annerledes enn Jaap, forklarer han. «Det handler om hvordan vi kom til lekene som et lag. Denne justeringen var et ekstra insentiv for oss til å nå det målet.

Den første store curlingturneringen i Nederland gir Orange en liten hjemmefordel. – Det er synd det ikke er noe publikum, sier Gösgens. «Det er bra at Ziggo Sport sender kampene. På den måten har vi fortsatt følelsen av at Nederland er bak oss. Vi sørger for at vi starter konkurransene med energi og vi utstråler at vi er der for å vinne.»

You may also like