Home » Curlingen til dame- og herrelandslaget fortsetter – Vintersport – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

Herrelaget startet den eneste kampen i dag med et tap på tre poeng i det første heatet, men allerede etter det tredje gikk de foran med 4:3, på grunn av to poeng stjålet i den tredje finalen. Etter den lange pausen har laget vårt allerede en ledelse på to poeng (6:4). I fortsettelsen av kampen kunne motstanderne ta like mange poeng som siste stein, mens vår scoret to og tre, og tvang ungarerne til å kapitulere.

Kommentar fra Mārtiņš Trukšāns herrelandslagshopp etter kampen med Ungarn:
«Vi spilte en god kamp. Den første avslutningen var så uvanlig, på grunn av en ikke-standard avgjørelse fra motstanderne og et perfekt utført treff. Det skapte litt nervøsitet i begynnelsen av kampen, men det viste seg at det var også alle motstanderne kunne møte oss. i dag».

For damelaget ble kampens start lite vellykket, noe som ga spanskene muligheten til å stjele et poeng i andre omgang. Han eliminerte imidlertid ikke jentene våre fra kampen, for nederlaget ble hentet inn ved å vinne, stjele poeng fra motstanderne i fjerde og femte finale, og ta ledelsen med 5: 1. Etter pause kom spanskene tett på -1 (Fire. Fem). Gledene deres var imidlertid korte, for allerede i Latvias syvende lag vant de fem poeng (10:4) og vant hele kampen.

Kommentar fra damelagets trener Iveta Staša-Šaršūne etter kampen med Spania:
«Det kom bare til vår oppmerksomhet da. Allerede i begynnelsen av kampen tok vi den svake prestasjonen til de spanske skuddene» for å gå «, så vi spilte en rettferdig kamp.
For på en eller annen måte å motarbeide laget vårt, startet motstanderne den sjette delen med to sidevakter. Jentene våre blir unødvendig fanget i den spanske fellen og tapte tre poeng. De syvende avslutningene ble spilt praktisk talt uten feil, mens spanjolene kastet de fire siste steinene og naturlig nok tok de fem fra oss.
Tusen takk til våre fans, guttelaget som heiet på jentene med jubel og klapp! «

Damelaget skal spille en rundeturnering: ni kamper, som avgjør plassfordelingen i det generelle klassementet. De fire beste av de 10 vil fortsette å kjempe i semifinalen, med 1. plass som konkurrerer om 4. plass og 2. plass om 3. plass. Herrelaget skal spille syv kamper i divisjon B gruppe B. De tre beste fra hver gruppe kvalifiserer seg til sluttspillrunden. Førsteplassvinnerne fra begge grupper går automatisk videre til semifinalene, mens lag A2 med B3 og A3 med B2 vil slå de to andre semifinalistene. Vinnerne av semifinalene i begge konkurransene vil ikke bare kjempe om gullmedaljer, men vil også sikre en plass til landet sitt i divisjon A neste sesong, samt en plass i verdenscupkvalifiseringen (17.-22. januar) i Lohia, Finland.

Sammensetning av det latviske kvinnelaget: Evelīna Barone (hopp), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trener Iveta Staša-Šaršūne.
Sammensetning av det latviske herrelaget: Mārtiņš Trukšāns (hopp), Jānis Klīve, Aivars Avotiņš, Sandris Buholcs, Roberts Reinis Buncis.