Home » Dager med lys: for å få vann i munnen

Dager med lys: for å få vann i munnen

by Ashley Olsen

dager med lys : Dette er en unik festival som demonstrerer at kulturell formidling ikke er privilegiet til metropoler og bysentre. Denne begivenheten, som ble opprettet i 1999, for 24 år siden, har vokst betraktelig og promoterer nå internasjonalt middelalderbyen Saint-Saturnin, som ligger noen kilometer sør for Clermont. Byen viser plaketten. Liten by med karakter, et segl som identifiserer kommuner som er forpliktet til å «tilby oppdagelsen av bemerkelsesverdig, verdsatt og animert arv for alle, alt i en innbydende tilnærming.» Festival arrangeres annethvert år, dager med lys Det er en begivenhet identifisert som dedikert til samtidskunst, men som har utvidet universet ved å programmere utstillinger, konferanser, konserter og show. Siden den ble opprettet, har festivalen hvis første stjernegjest var kirkemannen og glassmaleriet Kim En Joong (som nettopp hadde ferdigstilt glassmaleriene i basilikaen Saint-Julien de Brioude) programmert de største navnene innen kunst. samtidige: Arcabas, Bernard Foucher, Feng Xiao Min, Henri Guérin, Reza, Pierre Soulages, for bare å nevne noen. Store navn innen filosofi og litteratur deltok også i de forskjellige utgavene.

Temaet vann for 3. utgave av Dager med lys

Den 13. utgaven av Dager med lys Det vil være vert for 30 anerkjente kunstnere for rundt 500 verk. Deres navn er Corinne Caillé, José Merino, Stéphan Herrgott, Pivotall collective, Natalia Kruchkevych… de er malere, pastellkunstnere, skulptører, digitale skapere, fotografer… og de vil avsløre verkene sine med temaet vann, som er temaet valgt i år. «Nyheten minner oss om at vann er mer enn viktig. Rik på symboler, vi ønsker å promotere det som en sann komponent av kunst og lys,” forklarer Gérard Barthélémy, president for AMOS, arrangørforeningen. Derfor blir det interessant å se hvordan kunstnere tilnærmer seg dette temaet avhengig av landene de kommer fra. Blant gjestene kommer noen fra Frankrike, andre fra Kina, Korea, Ukraina, Japan, USA, Spania eller Norge, alle land som har egne problemer men også sin egen kultur, knyttet til vann.

3 dager med underholdning

Partnere inkludert FRAC, lokale håndverkere, frivillige (200 mobiliserte), beskyttere, landsbyboere, kunstnere… gikk sammen for å gjøre festivalen innbydende og festlig, samtidig som de promoterte samtidskunst. I tillegg til den obligatoriske statiske utstillingsdelen, vil de tre dagene av arrangementet være preget av en rekke live-arrangementer: konsert med Féloche, musikalske vandringer, forskningsspill, men også konferanser. Michel Bussi, thrillermester, og Cécile Coulon, hjemmehørende i landet, vil snakke om vannets plass i litteraturen, mens viseadmiral Marc de Briançon vil vende tilbake til eventyret til den berømte tre-mastet Hermine og kontreadmiral Pierre . -Marie Borgeal vil snakke om de strategiske utfordringene til maritime rom. Deborah Bowman, en amerikansk kunstner som er inspirert av økologisk filosofi til å skape verkene sine, vil på sin side fremkalle kilder, fontener og vasker.

dager med lys13. utgave, fra 22. til 24. september 2023, byen Saint-Saturnin, Puy de Dôme.
Praktisk informasjon på nettsiden. https://www.lesjoursdelumiere.com/

You may also like