Home » Vinci, Eiffage, Spie Batignolles, GCC og åtte underleverandører tildelt arbeidsretten

Vinci, Eiffage, Spie Batignolles, GCC og åtte underleverandører tildelt arbeidsretten

by Siv Jensen

Ti arbeidere som da jobbet uten papirer på byggeplassene under de olympiske leker i Paris, tildelt flere byggegiganter til Bobigny industridomstol (Seine-Saint-Denis), spesielt for å få «anerkjennelse» av deres arbeid og betaling av etterskuddslønn, fikk vi vite tirsdag 20. juni.

Stevningen for arbeidsretten er rettet mot fire giganter i sektoren, Vinci, Eiffage, Spie Batignolles og GCC, hovedkundene til de fremtidige OL-arenaene, men også åtte underleverandører som direkte ansatte disse afrikanske arbeiderne, mange av dem fra Mali.

Permanent kontrakt

De ti arbeiderne, siden regulariserte, som I flere måneder har de fordømt sin «utnyttelse» i disse verkene, der de jobbet uten arbeidskontrakt eller lønnsliste., krever «anerkjennelse av en arbeidskontrakt, omklassifisert som en heltidskontrakt på ubestemt tid,» forklarte fagforeningsmann Richard Bloch til AFP, og bekreftet informasjon fra franceinfo. Fagforeningsforsvarer for CGT, han støttet disse arbeiderne i deres regulariseringsprosess.

I filen som ble lagt fram 31. mars, har forbundet og Arbeiderne krever også betaling av «etterskuddsbetaling» av ubetalt lønn, anerkjennelse av en «oppsigelse uten reell og alvorlig grunn.»og at «det er prosjektledernes ansvar» å bruke dette irregulære arbeidet.

Spesielt siden, ifølge CGT, inntil saken behandles av arbeidsretten i oktober, kunne underleverandørene rett og slett fordampe i løse luften.

Skjult arbeid?

– Det som koster byggegigantene mest er å ikke betale disse lønningene, det er deres ødelagte merkevareimage, sier Richard Bloch.

For et år siden åpnet påtalemyndigheten i Bobigny en foreløpig etterforskning, særlig for «skjult arbeid» og «ansettelse av utlendinger uten kvalifikasjoner i en organisert gjeng». Etter kontroller identifiserte flere irregulære arbeidere på en olympisk byggeplass.

«Et rettsmøte er berammet til 12. oktober for denne serien med 10 filer som sendes inn samtidig,» bekreftet Bobignys ansettelsesrekord overfor AFP.

Valgt for deg

You may also like