Home » Danmark prøver å overtale de som ennå ikke har gjort det til å vaksinere seg mot koronaviruset

Danmark prøver å overtale de som ennå ikke har gjort det til å vaksinere seg mot koronaviruset

by Russell Crowe

Vaksinasjoner uten registrering, intervju av personer ved testsentre, oppfordring til helseministeren: Danmark gjør alt for å oppmuntre til vaksinering av de som ennå ikke har gjort det.

Omtrent 800 000 personer som har blitt invitert til å motta en vaksine har ennå ikke registrert seg for den første dosen av vaksinen, ifølge den siste uttalelsen fra det danske folkehelsetilsynet Statens Serum Institut (SSI) Statistikk.

Dette tilsvarer om lag 16 prosent. eller i underkant av en sjettedel av totalt 5,11 millioner. personer som er invitert til å vaksinere seg.

Dessuten er det mange gratis vaksinasjonsplaner i landet, og flere og flere mennesker melder seg på og vaksinerer seg ikke lenger.

– I følge våre data møter ikke opptil 20 personer som har registrert seg for vaksinasjon på enkelte sentre hver dag. Disse tingene har man ikke opplevd før, sier Trine Holgersen, regionens vaksinasjonssjef.

Ifølge torsdag var 55,6 prosent fullvaksinert. I den danske befolkningen var minst én dose 72,3 %.

Søren Brostrøm, direktør i det danske helsevesenet, ser imidlertid ingen grunn til å være altfor bekymret.

– Vaksinasjon blir ofte ikke forhastet av unge mennesker som sannsynligvis ikke har forlatt foreldrenes hjem ennå, ikke har stiftet familie og ikke anser koronaviruset som en stor risikofaktor. Vi vil prøve å nå dem, forklarte Brostrøm.

Danmark har imidlertid ikke til hensikt å prøve fra steder som den tyske byen Sonneberg, hvor vaksinerte personer mates med pølser eller lignende alternativer.

— Jeg tror ikke det er nødvendig å gi boller, øl eller penger til de vaksinerte, og jeg tror ikke på kravene, sier Brostrøm. Han er ikke i tvil om at Danmark vil klare å nå målet på 95 % uten slike tiltak. vaksinert.

Forklar at du planlegger å «gi folk et løft» ved å sende e-postpåminnelser.

Den danske helseminister Magnus Heunicke ba tirsdag de som ennå ikke har registrert seg for vaksinen om å gjøre det.

«Det er ganske mange mennesker som virkelig ønsker å bli vaksinert, men av en eller annen grunn har de ikke gjort det ennå. Det er det jeg retter til deg. Nå som mange kommer tilbake fra ferie, er det på tide å få vaksinert», skrev ministeren.

Han spurte også etter barn mellom 12 og 15 år, hvorav bare 31 prosent. er vaksinert med første dose av vaksinen, registrerer foreldrene seg for vaksinasjon av deres avkom.

Og danske kommuner prøver å lette vaksinasjonsprosessen så mye som mulig og organisere vaksinasjoner uten forhåndsregistrering.

Hovedstadsregionen i København offentliggjorde planene torsdag 16. august. tilby vaksinasjon uten registrering i alle vaksinasjonssentre, med sikte på å doble vaksinasjonskapasiteten fra begynnelsen av september.

– Skal vi overleve høsten uten virusutbrudd, er det viktig at så mange som mulig får mulighet til å vaksinere seg, understreker Lars Gaardhøj, nyutnevnt president i Regionrådet.

I København-regionen er 280 000 personer invitert til å vaksinere, men har ennå ikke registrert seg.

Vaksinasjon i Zeeland-regionen vil være tilgjengelig fra mandag uten forutgående registrering. Fra og med neste uke vil også region Midtjylland tilby denne muligheten.

Danske helsetjenester håper at fjerning av administrative barrierer for forhåndsregistrering, behovet for å huske reservasjonen og å møte opp i tide vil lette vaksinasjonen av resten av befolkningen.

Andre steder henvises ofte folk som kommer til tester til vaksinasjonssentre.

I Odense har Billedskærervej testsenter inngått samarbeid med vaksinasjonssenteret Athenevænget, fem kilometer unna, for å spørre om de allerede har registrert seg for vaksinen og for å overtale dem til å reise til vaksinasjonssenteret.

Det ble besluttet å iverksette slike tiltak etter å ha merket en nedgang i antall personer som kom for å bli vaksinert.

Vaksinasjonsraten i Danmark gikk ned fra 40 000 om dagen i begynnelsen av juni til 10 000 til 20 000 om dagen i slutten av juli.

Utarbeidet av thelocal.dk.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Danmark prøver å overtale de som ennå ikke har gjort det til å vaksinere seg mot koronaviruset

sfgdfg

You may also like