Home » «Jeg har bitcoins, og det er bra»: Den norske miljøministeren avslører stort

«Jeg har bitcoins, og det er bra»: Den norske miljøministeren avslører stort

by Russell Crowe

En minister i Bitcoin-lommeboken – Den norske klima- og miljøministeren støtter HODL av bitcoin. Han forsvarer i forbifarten disse siste anklagene fra sine kritikere om deres virkelige økologiske innvirkning.

Amnesi i tjeneste for hatytringer

I en podcast 5. mai den norske klima- og miljøministeren, Sveinung Rotevatn, avslørte at han eide bitcoin. Sistnevnte var full av lovord som for mekanismen som styrer tilbudet av Bitcoin, et begrenset tilbud, øker sakte men jevnt. Ifølge ham er Bitcoin en «Tilstrekkelig verdireserve».

Han avklarte ogsåreell innvirkning nummer 1 i kryptovalutaer i miljøet, for å takle naysayers som bruker samme slagord: «Bitcoin-nettverket bruker like mye strøm som staten Texas».

Imidlertid avstår kritikere generelt fra å si at Bitcoin i hovedsak lever av fornybar energi. Og de glemmer ofte (bevisst) å spesifisere at BTC-gruvedrift er langt mindre energikrevende enn gullgruvedrift. Forbruket av strøm fra nettet er også lavere enn i banksektoren.

Norge er kjent for sin politikk som prioriterer kampen mot global oppvarming og større utnyttelse av fornybar energi. Så BTC kunne ikke ha funnet en bedre klimaforsvarer at i Rotevatns person, legitimering av adopsjonen av den eldste av kryptovalutaer.

Bitcoin for alle i inkluderingslandet

Rotevatn er ikke det eneste medlemmet av hans regjering som eier Bitcoin. Alle nordmenn har det, kanskje uten å vite det. Faktisk kjøpte regjeringen i landet i 2020, gjennom det nasjonale investeringsfondet Oil Fund, 2 % av MicroStrategy-aksjene. Siden den gang har Michael Saylors selskap opprettholdt mer enn 91 000 BTC.

Dette inngrepet ved Rotevatn når til og med den andre siden av Atlanterhavet, Senator Kevin parker, fra New York State Legislature, presenterte en lovforslag som krever avbrudd i gruvedrift av kryptovaluta i 3 år. Denne forsinkelsen vil være nødvendig for å vurdere virkningen av gruvedrift i miljøet.

Bitcoin er nå kun støttet av et fellesskap av cypherpunks eller utviklere som dykker ned i koden til programmet på fritiden. BTC har nå støtte fra regjeringer. Under disse forholdene er det vanskelig å eliminere kryptovaluta gjennom en lov som forsvarere av dollarens hegemoni har drømt om så lenge.

Alt-attributtet til dette bildet er tomt, filnavnet er CTA-buy-Ethereum-ETH-too-late.png.

You may also like