Home » Danmark skal spille i OL for første gang, Slovakia vinner også reisebillett – Sportacentrs.com

Danmark skal spille i OL for første gang, Slovakia vinner også reisebillett – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

Til tross for at Danmark har spilt i elitedivisjonen siden 2003 og aldri har ligget under 12. plass i de foregående fem mesterskapene, har Danmark aldri spilt i OL. Dette faktum vil bli rettet opp ganske snart, da det danske laget i Oslo tok på seg å kvalifisere seg til OS i Beijing i dag.

Både Danmark og Norge ventet dagens kamp med seks poeng, så ingen ekstra utregninger var nødvendig og operativsystemet ble vinneren av spillet. Hjemmepublikummet jublet da et Frederiks Storms-angrep i det 38. minutt førte til en av dagens beste redninger.

Norge hadde en god sjanse til å score det første målet, men hjemmelagets keeper Nikolai Eller stoppet Winnipeg Jets sitt skudd som headet inn til troppen fra høyre.

Resultatet endret seg ikke til slutt, og Danmark vant denne kvalifiseringsturneringen. Den rutinerte Sebastian Lady kjempet mot alle motstandernes skudd mot det danske målet.

I åpningskampen til denne gruppen beseiret Slovenia Sør-Korea 4:1 med en tilfredsstillende seier, mens i Bratislava-gruppen beseiret Østerrike Polen 4:1. Polakkene hadde vellykket startet turneringen med en seier over Hviterussland. , men så tapte de. i de to neste kampene.

I Bratislava-gruppen ble skjebnen til OS-veiskiltet avgjort i en kamp mellom Slovakia og Hviterussland, der hviterusserne trengte en seier i ordinær tid. Etter Sapegos store avslag i starten av kampen kom imidlertid Hviterussland til unnsetning. Fortsettelsen av spillet var full av avvisninger, og Hviterussland klarte å spille i begynnelsen av den andre perioden, takket være målet til nasjonalstjernen Yegor Sharangovich.

1:1 fungerte imidlertid ikke for hviterusserne, og på slutten av ordinær tid ble keeperen erstattet av en ekstra spiss i et forsøk på å vinne. Det motsatte skjedde, og Libor Hudachek scoret 2:1 for Slovakia med tomt mål, og kampen var over.

Slovakia fikk dermed ni poeng i gruppen og ga billetten sin til OS, der slovakene skal delta for åttende gang på rad. Siden oppløsningen av Tsjekkoslovakia har det slovakiske landslaget deltatt i alle vinter-OL.

OL-kvalifiseringsturneringstabell i Bratislava

V Land ELLER FØR ZP MED +/- P
1. Slovakia 3 0 0 0 9:4 9
2. Hviterussland 1 0 0 2 6:5 3
3. Østerrike 1 0 0 2 7:8 3
Fire. Polen 1 0 0 2 3:9 3

Oslo OL-kvalifiseringsturneringstabell

V Land ELLER FØR ZP MED +/- P
1. Danmark 3 0 0 0 17:4 9
2. Norge 2 0 0 1 11:7 6
3. Slovenia 1 0 0 2 11:12 3
Fire. Sør-Korea 0 0 0 3 3:19 0

You may also like