Home » «Alle andre i Europa har suksess.» I Norge stormer det etter kanselleringen av Raw Air

«Alle andre i Europa har suksess.» I Norge stormer det etter kanselleringen av Raw Air

by Russell Crowe

I inneværende sesong blir det ingen konkurranser i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund, som inngår i den norske turneringen «Raw Air». Norges Skiforbund meldte at i På grunn av restriksjoner under koronaviruspandemien, vil alle verdenscupkonkurranser i dette landet bli avlyst.

Se videoen
«Hvordan vet vi?» Graneruds fantastiske makeover

De beste hopperne i Zakopane! Hvor og når skal du se fredag? TV-streaming, online streaming

Onsdag varslet nordmennene at de vil forlenge restriksjonene til slutten av februar. Lokale aktivister som håpet regjeringen ville åpne døren for feilberegnet idrettsutøvere. De bestemte seg for å avlyse konkurransen fordi de ikke hadde råd til to uker med usikkerhet, jeg vil helst ikke gi slike triste nyheter, sa kulturminister Abid Raja. Din lokale skiforening kan ha problemer. – Tretten land har klart å organisere konkurranser med minimal spredning av viruset. Vi håpet å få godkjenning til å arrangere arrangementer, men det skjedde ikke. Dette angår oss først og fremst av økonomiske årsaker. Internasjonale arrangementer er vår hovedinntektskilde, som vi finansierer opplæring av ungdom med, sa Erik Roste, direktør i forbundet.

Stoeckl om kansellering av «Raw Air»: «Det er vanskelig å akseptere»

Treneren for det norske laget, Alexander Stoeckl, viste til tilbaketrekkingen av «Raw Air». – Det er en veldig vanskelig avgjørelse både for fagforeningen vår og for arrangørene. Det representerer et stort økonomisk tap. Det vil ramme ikke bare hopprenn, men også alle disipliner. Stoeckl sa i et intervju for portalen skijumping.pl.

– Først, etter kunngjøringen av denne avgjørelsen, var jeg sint. Men for hvert minutt som gikk innså jeg at statsmyndighetene har et stort ansvar som ikke kan belastes på bekostning av en så spesialisert idrett som skihopping – la de norske skihopperne til.

Skuffet over kanselleringen av «Raw Air» legger hun heller ikke skjul på Clas Brede Brathen. – Ikke det vi forventet å være gjester i alle andre skiland i vinter. […] Vi håper å invitere andre land til Norge og gjøre det de gjør mot oss. Men det skjedde ikke – sa den tidligere norgeshopperen i avisen «Dagbladet».

– Det er vanskelig å akseptere at det i ditt land ikke er mulig å gjennomføre en konkurranse. Det er en merkelig følelse når alle andre i Europa lykkes, legger Stoeckl til, sitert av nettavisen.no.

– Dette er andre sesong på rad uten å ha spilt hele det mest etterlengtede arrangementet: konkurransene i Trondheim og Vikersund ble avlyst i fjor og hele verdenscupsesongen ble avsluttet på grunn av spredningen av koronavirusepidemien. Det betyr ikke bare mangel på konkurranser for de beste spillerne, men også enorme budsjetttap for nordmennene, som skal overføres til pengene som det lokale skiforbundet vil ha i månedene som kommer – skrev vår journalist Jakub Balcerski.

DLOKRDe polske hopperne besto prøvene før verdenscupen i Zakopane. Det er resultater

Raw Air 2021 kansellert. Nordmennene har stengt grensene

Organiseringen av årets Raw Air-turnering ble stilt spørsmål ved for en tid siden. Den norske regjeringen tok beslutningen om å stenge grenser for personer som ikke bor fast i landet. Denne avgjørelsen var relatert til koronaviruspandemien og oppdagelsen av en ny britisk mutasjon. Vikarer fikk skylden for å ha brakt ham til Norge.

Fra fredag ​​til søndag flytter hopperne til Zakopane, hvor det går to verdenscupkonkurranser til, lørdag og søndag. Kvalifiseringen finner sted på fredag. Livedekning på Sport.pl.

You may also like