Home » Danmark trekker tilbake kravet om å bruke masker på offentlig transport før tidsplanen

Danmark trekker tilbake kravet om å bruke masker på offentlig transport før tidsplanen

by Russell Crowe

Danmark kansellerer kravet om å bruke masker når man går ombord, går av og står på busser, tog eller t-bane to uker før skjema, sa transportdepartementet.

Opphevelsen av kravet var berammet til 1. september, men vedtaket ble fremmet etter vedtak fra det danske helsevesenet om å oppheve anbefalingen om å opprettholde metroavstand i offentlige områder, forklarte departementet i en melding.

Maskebruk i offentlig transport avlyses lørdag 14. august.

– Det var påkrevd å bruke masker ved av- og påstigning, da det kan være vanskelig å holde den nødvendige avstanden. Men siden avstandskravet ikke lenger eksisterer, har vi besluttet å fjerne kravet om å bruke masker også, forklarte Benny Engelbrecht, Danmarks transportminister.

Kravet om å bære maske fortsetter å gjelde på flyplasser og på fly på grunn av overholdelse av en internasjonal avtale.

Danmark innførte kravet om å bruke masker i august 2020, sammenlignet med mange andre europeiske land, ganske sent, etter en lang debatt om hvorvidt et slikt tiltak er effektivt.

«Jeg er veldig imponert over alle transportselskapene, deres ansatte og menneskene som holdt avstand og brukte smuler under koronakrisen, slik at offentlig transport kunne fungere,» sa Engelbrecht.

«Jeg er ikke i tvil om at dette har bidratt til å holde antallet tilfeller lavt og til slutt reddet liv. «Nå er situasjonen en helt annen, en stor del av befolkningen er vaksinert, litt etter litt går vi tilbake til det normale livet,» fortsatte Engelbrecht.

Ministeren la til at det er nødvendig å gå tilbake til normal rytme for offentlig transport, ettersom folk kommer tilbake til arbeid, utdanning og fritidsaktiviteter, så full sysselsetting i kollektivtransport er nødvendig.

Utarbeidet av thelocal.dk og dr.dk.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Danmark trekker tilbake kravet om å bruke masker på offentlig transport før tidsplanen

sfgdfg

You may also like