Home » Danske restauranter triumferte i valget av de beste restaurantene i verden

Danske restauranter triumferte i valget av de beste restaurantene i verden

by Russell Crowe

Københavns restaurant Noma er kåret til verdens beste restaurant for femte gang. I år presterte danske restauranter godt i kåringen av de beste restaurantene i verden, etterfulgt av restauranten Geranium i København.

Noma-restauranten, ledet av kokken René Redzepi, ble rangert som førsteplass i verden for de beste restaurantene i 2014, 2012, 2011 og 2010.

På toppen av listen over de 50 beste restaurantene i verden er Noma i forkant av sin innovative meny og oppfinnsomme bruk av ingredienser. Førsteplassen på listen over de 50 beste restaurantene i verden heter Culinary Oscar.

«Å besøke Noma er forskjellig hver gang: René Redzepi og teamet hans oppdager stadig uventede ingredienser og gjør dem om til herlige retter», skriver The World’s 50 Best Restaurants.

«De mest imponerende rettene fra tidligere sesonger er det utrolige vegetariske sellerisyltetøyet, anderetten med uventede deler av fuglen og krabbekjøttet arrangert på det krabbeformede brødet», skriver portalen.

Noma Restaurant har i år også blitt tildelt tre Michelin-stjerner. Michelin fremhevet restaurantens «sterke tilknytning til naturen og den helhetlige tilnærmingen som gjør det mulig å servere uvanlige sesongbaserte råvarer i kreative og sofistikerte retter.»

I sitt første intervju etter at Noma vant den ærefulle prisen, understreket sjef R. Redzepi betydningen av prisen for ham og teamet hans etter et vanskelig og utfordrende år for restaurantbransjen.

«Det er en fantastisk følelse, det høres egentlig ikke ut som en plate som sitter fast.» Det er utrolig, spesielt nå,» sa Redzepi.

Han la til at prisutdelingen i Antwerpen var første gang på lenge at han hadde vært i en så stor folkemengde på grunn av koronaviruskrisen.

«Verden begynner sakte å innse hvordan man kan leve med viruset, og kanskje dette møtet vårt er et godt tegn for fremtiden,» sa Redzepi.

Kokken sparte heller ikke på ros for teamet sitt på Nome, og la vekt på bidraget til disse menneskene og deres rolle i restauranten.

«Det er ikke uvanlig at alle ser ansiktet mitt når jeg skal samle disse prisene. Men selvfølgelig forstår alle at jeg ikke jobber alene, sa Redzepi. – «Noma» virker for meg som et gigantisk puslespill, og alle involverte, det være seg en lærling eller noen andre, legger sin del i denne delikatessen. Og uten alle de individuelle partiklene ville ikke puslespillet fungert.»

«Under denne pandemien har jeg opplevd store opp- og nedturer, flere lavkonjunkturer, og jeg kan ærlig fortelle deg at du støttet meg og oppmuntret meg til å gå videre, vel vitende om at jeg har denne gruppen mennesker, som en stor familie, som jeg stoler på. Dette virket som det viktigste.» understreket Redzepi.

Ved å trekke ut prisen fortalte Redzepi også om de vanskelige tidene som restaurantbransjen går gjennom. «Pandemien har tillatt oss å innse hvor skjøre drømmene våre kan være, hvor utrolig frustrerende og vanskelig det kan være å jobbe i denne sektoren. Jeg vil gi honnør til alle restauranter og alle de i bransjen som har kjempet for å overleve. Det virker rart å være i denne scenen og vite at mange mennesker fortsatt kjemper mot pandemien, sa Redzepi.

Som avslutning på sin håpefulle tale la han til om restaurantteamet: «Vi har brukt det siste halvannet året på å drømme. Nå skal vi gjøre disse drømmene til virkelighet.»

Etter restriksjonene åpnet Noma igjen 1. juni, men startet et felles burgerbarprosjekt under karantenen og tok take-away.

Den årlige listen over restauranter er basert på stemmene til medlemmene av Academy of the 50 best restaurants in the world. Det er en innflytelsesrik gruppe på over tusen ledere: matanmeldere og -kritikere, kokker, restaurantsjefer og internasjonale kulinariske eksperter.

Det var ingen priser for pandemien i fjor.

Liste over de beste restaurantene i verden:

1. «Leie» betyr København, Danmark.
2. Geranium – København, Danmark
3. «Asador Etxebarri» – Atxondo, Spania
4. «Sentral» – Lima, Peru
5. Nyt – Barcelona, ​​​​Spania
6. «Frantzen» – Stockholm, Sverige
7. «Maido» – Lima, Peru
8. Odette – Singapore
9. Pujol – Mexico, Mexico
10. «Presidenten» – Honkongas
11. «Den» – Tokyo, Japan
12. Steirereck – Wien, Østerrike
13. «Don Julio» – Buenos Airės, Argentina
14. Mugaritz – San Sebastián, Spania
15. Lido 84 – Brescia, Italia
16. „Elkano“ – Getaria, Spania
17. A Casa Do Porco – Sao Paulo, Brasil
18. «Piazzo Duomo» – Alba, Italia
19. Narisawa – Tokyo, Japan
20. Diverxo – Madrid, Spania
21. «House Franko» – Kobaridas, Slovenia
22. Cosme – New York, USA
23. Arpège – Paris, Frankrike
24. «Septime» betyr Paris, Frankrike.
25. White Rabbit – Moskva, Russland
26. «Le Calandre» – Rubanas, Italia
27. Quintonil – Mexico, Mexico
28. «Benu» betyr San Francisco, USA.
29. „Reale“ – Castel di Sangro, Italia
30. Tvillinghagen – Moskva, Russland
31. Restaurant Tim Raue – Berlin, Tyskland
32. The Clove Club – London, Storbritannia
33. Lyle’s – London, Storbritannia
34. «Brent ender» – Singapūras
35. Ultraviolet av Paul Pairet – Shanghai, Kina
36. Van Cleve Farm – Kreishautemas, Belgia
37. SingleThread – Healdsburg, USA
38. «Boragó» betyr Santiago de Chile
39. Florilège, Tokyo, Japan
40. «Sühring» betyr Bangkok, Thailand
41. Alleno Paris au Pavillon Ledoyen – Paris, Frankrike
42. Belcanto – Lisboa, Portugal
43. «Atomix», New York (119)
44. Le Bernardin – New York, USA
45. Nobelhart & Schmutzig – Berlin, Tyskland
46. ​​»Leo» – Bogotá, Colombia
47. Maaemo – Oslo, Norge
48. Atelier Crenn – San Francisco, USA
49. «Azurmendi» – Larrabetzu, Spania
50. Wolfgat – Paternoster, Sør-Afrika

Noma er den desidert mest innflytelsesrike restauranten i sin generasjon, og setter nye standarder innen innkjøp, matlaging og service. Det er en av de mest ettertraktede gourmetrestaurantene i verden, så vi er glade for å kunngjøre at den rangerer først i år, sier William Drew, innholdsdirektør for Verdens 50 beste restauranter.

Utarbeidet av autonews.com, cnn.com og theworlds50best.com.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Danske restauranter triumferte i valget av de beste restaurantene i verden

sfgdfg

You may also like