Home » De 20 beste fornøyelsesparkene i Europa

De 20 beste fornøyelsesparkene i Europa

by Roald Amundsen

Klassiske fornøyelsesparker eller temaparker, Europa er fullt av disse fritidsområdene for voksne og barn som vil gi deg unike opplevelser og sensasjoner. Og siden de noen ganger rettferdiggjør en tur på egenhånd, har vi valgt ut de 20 beste parkene i Europa for deg. Spenn sikkerhetsbeltene, det kommer til å bevege seg!

1.Disneyland Paris

Disneyland Paris ligger omtrent 30 km fra sentrum av hovedstaden mest besøkte parken i Europa og en av de mest kjente i verden. Den ble innviet i 1992 og utgjør en del, sammen med den i Tokyo, av de eneste to Disneylandene som ligger utenfor USA. Disney-karakterer kommer til liv i de to parkene som utgjør den, Disneyland Park og Walt Disney Studios, hvor du kan nyte en rekke attraksjoner samt hoteller, restauranter, butikker og til og med en golfbane.

2. Thorpe Park

Hvis du er ute etter spenning, kan du krydre ferien ved å komme til Thorpe Park, som ligger 30 minutters kjøring fra London sentrum. Kallenavnet «spenningens hovedstad», var det den første parken som tilbys berg-og-dal-bane med 360° svinger og er først og fremst rettet mot adrenalinsøkende tenåringer og unge voksne. Med 2 millioner besøkende hvert år er det den mest besøkte parken i Storbritannia.

3. Garda Land

gardaland.jpg

Gardaland ligger i Castelnuovo del Garda, 1 time fra Venezia, og mottar rundt 3,4 millioner besøkende hvert år, noe som gjør den til den tredje mest populære parken i Europa. Den har nå rundt femti attraksjoner dedikert til voksne og barn. Siden 2017 har parken spesielt tilbudt å skli ned sin «Shaman»-berg-og-dal-bane med en hjelm laget av virtuell virkelighet å nyte de fysiske følelsene av karusellen mens du fordyper deg i et unikt imaginært univers!

4. Tusenfrid

Denne fornøyelsesparken, som mottar ca. 500 000 besøkende hvert år, er den mest populære parken i Norge. Den ble bygget i 1988 på eiendommen til gamle Oslo Zoo, som den nå er 4 ganger så stor. Blant hovedattraksjonene er Speed ​​​​Monster og Thunder Coaster, to berg-og-dal-baner som vil glede spenningssøkere.

5. Grona Lund

Grona Lund

Ligger i Stockholm og bygget for over 120 år siden, er det Sveriges eldste fornøyelsespark. I tillegg til sine mange attraksjoner, arrangerer parken også konserter og underholdere for å underholde foreldre og barn på jakt etter en rekke aktiviteter, som ikke planlegger å tilbringe dagen på berg-og-dal-baner og andre spennende turer.

6. PortAventura

PortAventura ligger på østkysten av Spania, i Tarragona, og er en gruppe parker hvor du kan smake på en meksikansk taco, lære om Dragon Khans raseri i Kina eller legge ut på en ekspedisjon til Himalaya med Shambhala… alt dette litt over en time unna med Barcelona-bil! Dra nytte av en dagstur for å nyte de 3 parkene som utgjør den: PortAventura Park, Caribe Aquatic Park og Ferrari Land, hvor høyeste og raskeste berg-og-dal-bane i Europa. Hold deg fast!

7. Dyrehavsbakken

Dyrehavsbakken

Også kjent som Bakken, mye lettere å uttale, garanterer vi, denne fornøyelsesparken ligger i Klampenborg, en times kjøretur fra København i Danmark. Innviet i 1583, er det eldste fornøyelsespark i verden. Det tilbyr et bredt spekter av fritidsaktiviteter med rundt tretti temaattraksjoner, men også et teater, et sirkus og mange hager som vil glede familier.

8. Legoland Billund

Det ble åpnet i 1968 og var den første av seks Legoland-parker som ble bygget opp gjennom årene rundt om i verden. Ligger i den danske byen Billund, ved siden av den originale Lego-fabrikken, er Legoland Billund den nest største turistattraksjonen i Danmark og et symbol på landet med sine attraksjoner dedikert til de berømte byggeklossene. TIL må ha for lego-elskere !

9. Prater

Prater ligger i den vakre Wiener Prater-parken i byen Wien i Østerrike. Det er en stort grøntområde beliggende i hjertet av byen og samle en permanent fornøyelsespark, den største stadion i Østerrike, kongressenteret og et 65 m høyt pariserhjul som også er symbolet.

10. Brusing

Vi fortsetter i stil med denne parken som ligger i Kaatsheuvel, i Nederland, omtrent 70 kilometer fra Rotterdam. I 1992 ble den ansett som den beste fornøyelsesparken i verden. Den er spesielt preget av sin unike stil og atmosfære ; Efteling er en fortryllet verden hvor du kan nyte klassiske attraksjoner mens du rusler gjennom en skog av feer og nisser som er verdig en historie.

11. Europaparken

Europa Park

Ligger i Rust i Tyskland, ikke langt fra Strasbourg, ble Europa Park valgt Den beste fornøyelsesparken i Europa i 2022. Denne siden ble grunnlagt i 1975 og er i dag den mest besøkte i Tyskland. I løpet av årene har Europa-Park stadig utviklet seg ved jevnlig å legge til nye attraksjoner, alle sentrert rundt temaet europeiske land. er en ekte Europaturné venter på deg, med italiensk renessansearkitektur, sevilliansk mosaikk, fliser, en sjarmerende sveitsisk landsby og til og med en typisk østerriksk tyrolsk stryknedstigning!

12. Energylandia

Energylandia ligger i Zator i Polen, og er det landets største fornøyelsespark. Denne 44 hektar store parken åpnet i 2014, og tilbyr et stort antall attraksjoner for alle aldre. Enten du er ute etter spenning eller foretrekker mer rolige turer, har Energylandia noe for enhver smak. Vi setter pris på blandingen av tradisjonelle spill, temaområder og grønne områder for å slappe av. Kort sagt, et viktig reisemål for familier og vennegrupper!

13. Fantasyland

Phantasialand ligger i Brühl, nær Köln i Tyskland, og er en fornøyelsespark som tilbyr en oppslukende opplevelse i forskjellige temauniverser. Under besøket ditt vil du bli drevet gjennom seks verdener, fra det gamle Berlin fra det 20. århundre til Mexico og Kina. Spenningssøkere kan prøve Taron, en av de den raskeste og mest intense berg-og-dal-banen i Europa. Men hvis du foretrekker mykere opplevelser, ikke få panikk, du kan nyte attraksjonen Chiapas, en raftingtur gjennom hjertet av det meksikanske landskapet. Vi setter også pris på Phantasialand for sine kvalitetsshow, spesielt stuntshowet «Nobis».

14. Tivoli

Tivoli

Tivoli Gardens ligger i hjertet av København, og er en dansk institusjon. Denne historiske parken, åpnet i 1843, inspirerte til og med Walt Disney da han designet fornøyelsesparkene hans! Tivoli tilbyr en unik opplevelse, med en kombinasjon av attraksjoner, konserter, teater- og danseforestillinger og musikkfestivaler. Parken er hjemmet til de berømte gammel berg-og-dal-bane i tre, Rutschebanen, som vil glede spenningssøkere. Det er også en fredelig japansk hage å hvile mellom to attraksjoner. Om natten er hagen opplyst av tusenvis av lys!

15. Linnanmaki

linnanmaki

Linnanmäki Park ligger i den sjarmerende byen Helsingfors i Finland, og er kjent for sin nostalgisk atmosfære og dens vintage sjarm. Den er mest kjent for sin hovedattraksjon: en berg-og-dal-bane i tre som er en av de eldste i verden! Det er også verdsatt for sitt sosiale engasjement da det administreres av en barnestiftelse, som alt overskudd doneres til. Linnanmäki tilbyr også en rekketradisjonelle attraksjoner, fra mekaniske spill for barn til ferdighetsspill uten å glemme de typiske rettferdige matbodene. En unik opplevelse som kombinerer nytelse, underholdning og et snev av nostalgi!

16. Asterix Park

Parc Asterix ligger i Plailly, Frankrike, og er et must-besøk reisemål for fans av de berømte tegneseriefigurene Asterix og Obelix. Med rundt femti attraksjoner og show, hvorav tjue er direkte inspirert av tegneseriens verden, tilbyr parken en autentisk eventyr gjennom historien til Galliamin. Blant hovedattraksjonene vil vi spesielt nevne Oziris, en berg-og-dal-bane rik på sensasjoner! Foretrekker du å holde føttene på bakken? Parc Astérix tilbyr en mengde liveshow, inkludert et delfinshow, et akrobatisk show og til og med en forestilling av romerske soldater.

17. Plopsaland

I hjertet av Vest-Flandern, Belgia, skiller Plopsaland seg ut som en fornøyelsespark du må se for hele familien. Parken ble grunnlagt i 1935 av en lidenskapelig birøkter, og var først et fristed dedikert til bier. Gjennom årene har den utviklet seg, og gradvis erstattet biene med nisser fra den populære belgiske serien. kabouter plopp, hvor den har fått navnet sitt. I dag byr Plopsaland på mer enn 50 attraksjoner, fra berg-og-dal-baner til live-show. Er det litt ekstra? TIL praktfullt vannkompleks med en rekke sklier og bassenger!

18. Puy du Fou

Når vi tenker på Puy du Fou, er det ikke berg-og-dal-banen som dukker opp umiddelbart. Det er fordi denne temaparken, som ligger vest i Frankrike, tilbyr en helt unik og annerledes opplevelse. helt dedikert til representasjon av historien gjennom spektakulære forestillinger og konkurranser, tilbyr Puy du Fou en total nedsenking i fortiden. På programmet: Vikingkamper, middelalderske ridderturneringer, gjenskapninger av hendelser fra den franske revolusjonen… En flott dag med moro og læring i perspektiv!

19. Chessingtons eventyrverden

Ligger i Chessington, England, er Chessington World of Adventures-parken en slags kombinasjon av fornøyelsespark og dyrehage. Med et bredt utvalg av attraksjoner (karuseller for små barn, berg-og-dal-baner for de modige), er denne parken for alle aldre! Og hvis du trenger å ta en pause og samle tankene dine etter spenningen, kan du dra til dyrehagen, hvor du kan beundre et bredt utvalg av eksotiske dyr. Parken har også show regelmessig!

20. Futuroskop

fremtidsskop

Futuroscope ligger i Poitiers, Frankrike, og inviterer deg på en spennende reise gjennom verden av vitenskap og teknologi. Med mer enn 40 attraksjoner og show fremhever den de siste teknologiske fremskritt gjennom oppslukende opplevelser som tar deg med på en reise til planeten Mars! Du kan også oppdage underverkene med kunstig intelligens og roboter, beundre 3D- og 4D-filmer, eller til og med teste ferdighetene dine gjennom interaktive spill…

Så, hvilken av disse fornøyelsesparkene skal du besøke på din neste ferie? 😉

You may also like