Home » De mest populære navnene i Litauen annonseres: 1 navn skutt på toppen av favorittene

De mest populære navnene i Litauen annonseres: 1 navn skutt på toppen av favorittene

by Russell Crowe

Noen ser etter ideer om hvordan man kan navngi et barn i en rekke bøker, andre ser etter ideer fra filmer eller serier, og atter andre tar hensyn til den rådende måten å navngi navn på. Records Center har gitt ut en liste over de mest populære navnene for de tre kvartalene av 2021 (1. januar 2021 – 30. september 2021).

Ifølge Records Center har favorittnavnene dukket opp i løpet av årets tre kvartaler: Juli er Emilia og Amelia de fremste jentene, og Mark, Jacob og Dominic er guttene.

På ni måneder er det mest populære jentenavnet juli: 184 nyfødte. Interessant nok var juli-navnet i første halvdel av 2021 bare åttende (67 nyfødte). Det mest populære navnet blant guttene er fortsatt Mark, som også ledet statistikken i første halvår. I løpet av de ni første månedene i år fikk 244 nyfødte navnet Mark.

På topp ti av jentenavn ligger også Emilias navn litt bak juli: 179 Emiliaer ble født fra begynnelsen av året til 30. september. Dette navnet holdt tredjeplassen på listen over de 3 beste navnene i første halvdel. Tredje er Amelias navn, som falt fra førsteplassen, og navngav 177 jenter.

I tillegg, som i statistikken over de mest populære navnene i første halvår, forblir navnene til guttene på andre og tredje plass; på andre plass er Jacob, 221 barn navngitt til hans ære. Mark og Jacob er oppkalt etter Dominic, 200 nyfødte oppkalt etter ham fra 1. januar til 30. september.

De ti mest populære guttenavnene:

Hovedkvarter – 244

Jakob – 221

Søndag – 200

Benas – 199

Drap – 199

Delikatesse – 187

Noah – 184

Lukas – 177

Jonas – 164

Emilis – 162

De ti mest populære jentenavnene:

juli – 184

Emilia – 179

Amelia – 177

Leah – 166

Gabija – 158

Luknė – 155

Sofia – 153

Camille – 133

Austėja – 123

Mor – 121

Baby

Hvilke feil bør vi ikke gjøre når vi velger et barns navn?

I disse dager bruker foreldre mye tid og krefter på å velge et navn til den nyfødte. Det er viktig å vite noen få ting som vil hjelpe deg å velge et navn. Dette er de vanligste feilene foreldre gjør når de velger navn til barnet sitt.

1. Avvis et navn du liker fordi venner eller familie ikke liker det. Du har sikkert lagt merke til at alle ofte begynner å gi råd og foreslå navn, men husk at hvis du avviser et navn du likte, men dine kjære ikke likte, kan du synes synd i hele livet.

2. Ikke velg et favorittnavn fordi det er blant de mest populære navnene i landstatistikken. Folk liker å se de mest populære navnene endre seg gjennom årene. Tiltenkte foreldre ser ofte at disse listene forlater favorittnavnet sitt fordi det er for populært. Men er det virkelig verdt å gi opp navnet du vil kalle barnet ditt av den grunn? 3. Går for dypt inn i betydningen av navnet. Spiller det noen rolle at et gammelt romersk navn betyr «ærverdig», «elsket» osv., hvis det navnet kan ha negative konnotasjoner i moderne sammenheng?

4. Barnets navn samsvarer med varemerket. Å kalle et barn for Porche eller Chanel vil absolutt ikke være en god idé, skriver nameberry.com.

5. Gi etter for familiens press for å velge et tradisjonelt navn. Et favorittfamilienavn eller et navn som gjenspeiler din etniske eller religiøse arv kan være en fantastisk gave å gi barnet ditt, men bare hvis det er ditt valg, ikke familiens.

6. Ikke finn ut hvorfor du eller partneren din vil gi barnet ditt et favorittnavn. For ofte slår par om favorittnavnene deres, men snakker ikke om årsakene til at de liker disse navnene.

7. Tenk deg å kunne unngå kallenavn. Selv om du velger et kort navn, kan barnet ditt fortsatt ha mer enn ett kallenavn som vil bli laget av navnet.

8. Husk at et voksent barn også må leve med navnet du har valgt. Det lille navnet kan være passende for et barn, men det kan være irriterende for en voksen. momspresso.com-portalen fremhever en annen vanlig feil og oppfordrer foreldre til ikke å gjenta den. Det er utnevnelse av avdøde slektninger til nyfødte. Ifølge dem ville dette ikke bare vise respekt for den avdøde, men også påvirke barnets egne følelser og følelser. Hvert barn kommer til den unike verden. Når du oppkaller et barn etter noen, forventer du ofte i all hemmelighet at de skal oppføre seg som din kjære, slik at du kan hindre barnet i å avsløre seg selv. Du vil snart legge merke til likhetene mellom barnet og den avdøde kjære, men dette vil være fordi du ønsker å finne den likheten. Bivirkningene av en slik handling kan være depresjon, siden barnet kanskje ikke føler seg like elsket som personen som navnga ham, eller hele tiden føler seg i skyggen hans.

You may also like