Home » Oransje med hæler på renna inn mot VM etter sen seier mot Norge

Oransje med hæler på renna inn mot VM etter sen seier mot Norge

by Russell Crowe

Inntil Bergwijns mål klarte ikke de nederlandske landskampene å la spenningen glippe et sekund, vel vitende om at et norsk mål kunne bli fatalt.

Resultatet av kampen Montenegro – Tyrkia, som ble spilt samtidig, var også viktig for dette. Hvis Nederland taper mot Norge mens tyrkerne slår Montenegro, ville de oransje til og med mistet andreplassen i gruppen og dermed sin siste sjanse til å kvalifisere seg til VM.

Så vi måtte gå på eggeskall i to halvdeler – unødvendige risikoer ble eliminert så mye som mulig. Først da Norge tidvis insisterte midtveis i andre omgang, fikk de oransje litt rom for initiativ. Derfor ble muligheten født i det 84. minutt for Bergwijn, som forlot den norske keeperen sjanseløs med et skarpt slag: 1-0.

En pasning fra Bergwijn selv, det var Memphis Depay som sørget for 2-0 på ekstraomganger etter en kjapp flukt.

Seieren betyr ikke bare kvalifisering til verdenscuppen, men også utvidelsen av Louis van Gaals nasjonale ledelse. Den 70 år gamle treneren måtte se kampen mot Norge i rullestol fra sky-boksen fordi han søndag pådro seg et brukket hoftebein etter å ha falt fra sykkelen.

Nordmenn går seg vill

Norge, som måtte klare seg uten stjernespissen Erling Håland i de siste kampene, ser til og med sjansen for å kvalifisere seg til sluttspillet forsvinne etter nederlaget. Tyrkia ble nummer to i gruppen takket være seier over Montenegro (1-2) i siste runde.