Home » De mest populære pastatypene: hva gjør dem spesielle og hvem skal du spise dem med?

De mest populære pastatypene: hva gjør dem spesielle og hvem skal du spise dem med?

by Russell Crowe

«Selv om pasta først og fremst er assosiert med Italia, har den fortsatt sin opprinnelse i det gamle Asia. Det er anslått at det finnes opptil 350 forskjellige typer pasta i verden, og omtrent fire ganger så mange som navnet deres. Dette er fordi noen typer pasta de har forskjellige navn på forskjellige språk. Og for eksempel i Italia kan pastanavn variere til og med i forskjellige regioner, sier Vilma Juodkazienė, matekspert i butikkjeden Iki.

Den første offisielle omtale av pasta i historiske kilder dateres tilbake til 1154. På Sicilia. Det var da dette produktet begynte å spre seg over hele Italia, deretter Europa og til slutt over hele verden. Med pastaens popularitet begynte kokker å lete etter nye måter å gjøre retten enda mer attraktiv på. Eller XVIII a. En av de mest ikoniske pastapåleggene, tomatsaus, ble omtalt i en pressemelding.

Ulike måter, forskjellige måter å servere på

De fem mest populære pastatypene er pasta, spaghetti, fusilli, rigatoni og nudler. Pasta serveres tradisjonelt i Italia. al dente – ikke ferdigstekt. Pasta tilberedt på denne måten forblir fast og blir ikke til grøt. I følge V. Juodkazienė spises vanligvis forskjellige former for pasta med forskjellige sauser: for eksempel spiralformet pasta fusilli servert med tomatsaus, en klassiker og alle elsker det spaghetti – Bolognasaus, vanligvis laget av kjøttdeig og grønnsaker, og halvmåneformet pasta. ripete albuer krydret med grønnsaker.Typer pasta

På den tiden, båndformet pasta sommerfugler tilbudt å servere med kylling. En av de mest karakteristiske pastatypene er tuber. rigatoni de er på en spesielt takknemlig måte – fordi de er hule, «fester» sausene som serveres med dem veldig godt. Det er sant at italienere ofte serverer denne pastaen med kjøttkrydder.

Nudler Det er en litt tykkere og flatere pasta enn spaghetti. Teksturen til denne typen pasta er ekstremt lett, så den nytes vanligvis med en lett sjømatsaus. Noen flere for nudler lignende pasta Fettuccine – De er vanlige i det sentrale Italia og blir vanligvis ledsaget av ost og grønnsakssaus.

Når det gjelder pasta, er det nødvendig å nevne og Ravioli – de kan kalles søskenbarnene til de italienske dumplings. Disse pastaene er vanligvis laget med ost, grønnsaker eller kjøttfyll og serveres med et bredt utvalg av sauser. Det sies å være en av de mest populære pastatypene. pasta – Det er små, smale og hule rør som foretrekkes å spise med pestosaus.

En rett som ikke våkner

Blogger Amelia Kuzmarskė forteller at pasta er et av produktene hun spiser hele året. Ifølge henne kan de være et behagelig og varmt måltid eller en forfriskende rett, for eksempel en pastasalat med grønnsaker. En annen fordel med pasta er at de tilberedes raskt og enkelt kan mate hele hæren. Denne gangen deler A. Kuzmarskė en oppskrift på pasta med kremet tomat, ricotta og chilisaus.


Oppskrift av Amelia Kuzmarske

Oppskrift av Amelia Kuzmarske

© Bilde fra personlig album

«Pastaretter krever ofte fart og organisering på kjøkkenet. Det er tross alt ingen som vil ha overkokte nudler og en saus som er for tykk. Derfor, før jeg lager pasta, vil jeg forberede alle ingrediensene og elementene som jeg skal bruke. Jeg vet at du må servere pastaen med en gang du lager den, for den avkjøles raskt, sier Amelia.

Pasta med tomatsaus og ricotta

Du trenger: 2 ss olivenolje, 1 middels løk, 4 fedd hvitløk, 0,5-1 chilipepper, 1 boks hakkede tomater på boks (400 g), 130 g ricottaost, 250 g pasta (for eksempel: Fettuccine eller andre favorittformer), salt og sort pepper, parmesanost (til servering).

Produksjonsprosess:

1. Først tilbereder Amelia ingrediensene: finhakk løk, hvitløk og chili (hvis du bruker). Åpne en boks med tomater, fyll kjelen med vann (som blir til pasta), lag en panne eller lapskaus til sausen, lag en ricottaost.
2. Så tenner A. Kuzmarskė bålet i kjelen med vann for å få det til å koke.
3. Hell så oljen i en varm panne eller gryte og hell i løken. Og stek alt til så vidt gyllent. Tørk deretter hvitløk og chili, og stek alt i ytterligere to minutter.
4. Hell hele boksen med tomater i gryten og la sausen boble i ca 10 minutter til den tykner.
5. På dette tidspunktet: sett rettene i ovnen på 40-50 grader for å servere pastaen. Pasta kjøles raskt ned, derfor liker Amelia å varme opp retter. Til slutt koker du opp pastaen: tilsett en spiseskje salt i det kokende vannet og kok pastaen i ett minutt mindre enn angitt på pakken.
6. Når pastaen er kokt i en egen beholder, tilsettes den i kokevannet. Konsistensen på sausen må justeres.
7. Tilsett en teskje (ikke hauger) salt og ricotta i pannen med den tunge sausen. Røre. Amelia heller deretter pastaen i kokende vann (og dermed regulerer tykkelsen). Denne gangen brukte han ca 200 ml.
8. Jeg tilsetter pastaen i sausen og rører. Hvis det mangler, hell mer kokende vannpasta. Server med nyknust sort pepper og parmesanost. Nydelig!


Oppskrift av Amelia Kuzmarske

Oppskrift av Amelia Kuzmarske

© Bilde fra personlig album

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, bør DELFI oppgis som kilde.

You may also like