Home » Polen – Ungarn. Hva må til for at polakkene skal være seedet i sluttspillet? Varianter

Polen – Ungarn. Hva må til for at polakkene skal være seedet i sluttspillet? Varianter

by Russell Crowe

En fyrstikk ikke bare for persille

Det polske laget beseiret Andorra 4:1 i sin nest siste gruppekamp og sikret seg dermed minst andreplassen, det vil si ett sluttspill. Matematisk har vi fortsatt en sjanse til å få førsteplassen, men engelskmennene måtte tape for San Marino, noe som er ganske umulig.

Kampen mot Ungarn er foran polakkene. Det viser seg at det er denne kampen som avgjør om polakkene blir seedet i sluttspillet. Dette er viktig fordi det kun spilles én kamp i hver runde, og det seedede laget vil spille semifinalen på eget felt.

Resten av teksten under videoen.

Lag fra de fire andre gruppene og to lag fra Nations League kommer til. I praksis betyr det at laget vårt må være bedre enn minst fire lag som deltar i sluttspillet.

Hva må skje for at de hvite og røde skal seedes i sluttspillet? Det finnes ganske mange varianter. Vi presenterer alle mulige scenarier nedenfor.

ALTERNATIV 1: Polen vinner med Ungarn

I denne varianten vil polakkene helt sikkert bli seedet. Uavhengig av resultatene fra andre kamper, vil vi overta andrelagene i gruppe B, D, G, H og J. Dette er nok til å ha en seedet i første runde av sluttspillet.

ALTERNATIV 2: Polen vil uavgjort mot Ungarn

I denne varianten begynner tellingen. Vi kommer garantert foran lag J, men vi trenger tre lag til. Da må de skje minst 3 av de 7 mulighetene som presenteres:

 • Spania vinner med Sverige
 • Sveits eller Italia vil tape
 • Finland vil tape, uavgjort eller vinne kampen med Frankrike for å ha dårligere målbalanse enn polakkene
 • Skottland vil uavgjort eller tape
 • Russland vil vinne med Kroatia
 • en av variantene vil forekomme i gruppe G:

 1. hvis Tyrkia spiller i sluttspillet: Tyrkia vil tape, uavgjort eller vinne for å ha en dårligere målbalanse enn polakkene
 2. hvis Norge spiller i sluttspillet: Norge vinner for å ha dårligere målbalanse enn polakkene
 3. hvis Nederland spiller i sluttspillet: Nederland taper mot Norge for å ha dårligere målbalanse enn polakkene

ALTERNATIV 3: Polen taper mot Ungarn

Denne varianten gir oss minst sjanse til å implementere, men det betyr ikke at de ikke er der. Vi vil definitivt være foran gruppe J-laget. Skal seedes Så 3 av de 5 mulighetene som presenteres må skje:

 • Finland vil ikke slå Frankrike
 • Wales vil tape ved å ha en dårligere målbalanse enn polakkene OG Tsjekkia vil tape, uavgjort eller vinne for å ha en dårligere målbalanse enn polakkene
 • Skottland vil tape for å ha dårligere målbalanse enn polakkene
 • Tyrkia vinner IKKE OG Norge vinner ELLER Holland taper for å ha dårligere målbalanse enn Polen
 • Russland vil vinne med Kroatia for å ha en dårligere målbalanse enn polakkene

Alt dette viser at dersom Polen ikke vinner, kan kalkulatorer spille inn, for selv individuelle mål kan telle. Vi får vite mer etter søndagens kamper, som avslutter konkurransen i noen grupper. Biało-Czerwoni spiller sin kamp mot Ungarn på mandag.

You may also like