Home » Den britiske hæren åpner en base i Nord-Norge

Den britiske hæren åpner en base i Nord-Norge

by Russell Crowe

Den britiske hæren kunngjorde onsdag åpningen av denne militærbasen for å huse kommandosoldater som vil trene i kamp under ekstreme kalde forhold. Rokas / stock.adobe.com

Det britiske militæret kunngjorde onsdag åpningen av en militærbase i det fjerne nord i Norge for å styrke NATOs kapasiteter i Arktis midt i bekymringene for Russlands invasjon av Ukraina.

Mens Norge, som grenser til Russland, nekter å være vertskap for faste baser for utenlandske soldater, må Camp Viking åpne i ti år nord for Tromsø og huse kommandosoldater som skal trene i kamp under ekstreme kuldeforhold.

Avskrekking

«Plasseringen av leiren er ideell for å avskrekke trusler i regionen og lar Storbritannia reagere raskt når det er nødvendig for å beskytte den nordlige flanken av NATO og dets nære allierte Norge.«, forklarte det britiske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Denne basen, like ved norske militære installasjoner, vil forevige tilstedeværelsen av britiske kommandosoldater i området, hvor tusen av dem gjennomførte manøvrer i vinter. Konstruksjonen ble begrunnet med «gjenoppblomstringen av det fjerne nord som et nøkkelområde for operasjoner«rettferdiggjørende»nye fasiliteter for moderne tid«.

Det skandinaviske landet, som deler en 98 kilometer lang grense med Russland i det fjerne nord, har gitt Ukraina en rekke militærutstyr, inkludert artilleri og ammunisjon, for å forsvare seg mot den russiske invasjonen.

Når det gjelder naboene, førte konflikten til at Finland og Sverige ba om å bli med i NATO i mai 2022, og snudde siden på deres politikk med militær alliansefrihet som har vært gjeldende siden 1990-tallet, arvet etter tur fra tiår med begrenset nøytralitet eller valgt.


Å HA OGSÅ Norge: Greta Thunberg tvangsfjernet av politiet under demonstrasjon med samer

«data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js» >

You may also like