Home » Den dramatiske situasjonen til de norske hopperne! «Vi er desperate»

Den dramatiske situasjonen til de norske hopperne! «Vi er desperate»

by Russell Crowe

«Norges Skiforbund ønsker ikke å forlenge kontrakten med hoppsjef Clas Brede Braathen. Spillerne og ansatte har sendt inn en begjæring om forlengelse med Braathen, men forbundet nekter fortsatt å gå med på dette. Denne avgjørelsen har allerede utløst denne avgjørelsen. stormer, og det kan få fatale konsekvenser»- skrev Jakub Balcerski fra Sport.pl.

Se videoen
Teknologisk krig i skihopping. Hvordan lager du en genser?

Kubacki var uten sidestykke! Historisk suksess på Granerud

Hoppdirektøren som jobber for det norske forbundet Clas Brede Braathen har fått beskjed om at etter 20 års arbeid for laget vil ikke kontrakten hans bli fornyet. Avgjørelsen fra forbundsmyndighetene vakte sterk motstand fra spillere, spillere og treningspersonell, spesielt fra trener Alexander Stoeckl. Treneren for det norske hopperlaget innrømmet selv i et intervju med Sport.pl at han ikke er sikker på om han vil fortsette å lede nordmennene.

– Akkurat nå kan jeg ikke være sikker på fremtiden min. Det er den ansvarlige for en bestemt disiplin som alltid signerer kontrakten med lagtrenerne. Hvis det ikke er Clas, vet jeg ikke hvem som kommer etter ham, og samtidig kan jeg ikke være sikker på at noen vil at jeg skal fortsette å jobbe – sa Stoeckl.

Braathen ble tilbudt andre oppgaver, bl.a. direktør for landslaget, men han var ikke interessert. Du oppfatter det som en degradering. I tillegg ba den norske advokaten Marit Havemoen om at Braathen ble ansatt uten nærmere vilkår i den nye kontrakten. I tillegg truet han forbundet med søksmål.

Senere, i et intervju med «Dagbladet», avslørte advokaten at søksmålet snart vil bli henvist til tingretten. Fagforbundet er allerede informert om muligheten for å gå til rettslige skritt. – Braathen kan ta på seg et nytt vikariat som hoppsportsdirektør, slik at hoppere og hele miljøet får den nødvendige arbeidsroen i den krevende OL-sesongen. Han var også åpen for å delegere noen av oppgavene til andre som allerede var ansatt i hoppet, men kun når disse endringene ikke innebar noen degradering, sa Haavemoen.

Braathen og advokaten hans skulle foreslå den avtalen. Forbundsadvokat Nina Sandnes reagerer imidlertid på at det ikke var det. «Vi så ingen nye tilbud fra Braathen,» innrømmet han.

Det lokale selskapet har ikke lenger tenkt å støtte Norges Skiforbund. «Hans for tidlige brudd utelukkende på grunn av dem»

Nå har et nytt problem oppstått. Etter konflikten i Norges forbund truet sponsorene med å trekke seg fra norsk hoppsport. «Fra utsiden ser hele situasjonen merkelig ut: hoppene i Norge etter historiske suksesser har en tendens til å selvdestruere et velfungerende system på grunn av forbundets interesser», skrev Sport.pls Jakub Balcerski.

Nå viser det seg at det lokale selskapet LO, som har støttet norske hoppere siden 2016, har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med laget. Grunnen til at dette skjedde var de økonomiske problemene til Norges Skiforbund. – Vi er bundet av en juridisk kontrakt med Norsk fagforening, som du når som helst kan trekke deg fra. Holdningen og handlingene til fagforeningslederne tyder på et for tidlig brudd utelukkende på grunn av dem. Det er en svært vanskelig situasjon for alle – sa Are Tomasgard, sekretær i LO-bedriften, hvis ord er sitert av portalen. sportsinwinter.pl.

En spesiell hoppsesong!  Det er en timeplan.  Hopp til og med i aprilEn spesiell hoppsesong! Det er en timeplan. Hopp til og med i april

– Under hensyntagen til alle omstendighetene i saken, besluttet vi å holde tilbake utbetaling av midlene inntil videre. Vi har imidlertid et stort hjerte for vintersport og vi ønsker ikke å hindre utøvere i å forberede seg til OL-sesongen. Vi er desperate etter å finne finansieringsløsninger for hopperne slik at dere kan fullføre sesongen. Men vi må også holde Norges Skiforbund ansvarlig for kontraktsbruddet i økonomiske spørsmål, innrømmet Tomasgard.

Sponsoren til det norske laget har varslet at det kan fortsette å samarbeide med det norske laget, men under visse betingelser. – Kravene våre er enkle. Vi må ha en garanti for at pengene går til utvikling av hoppet, samt til spørsmålet om å fremme likestilling, som etter vår mening er av særlig betydning – vi leser mer.

You may also like