Home » Den nederlandske kodespesialisten Clevr kjøper Digitread fra Norge

Den nederlandske kodespesialisten Clevr kjøper Digitread fra Norge

by Russell Crowe

Abonner på Techzine gratis!

Den nederlandske kodespesialisten Clevr kjøper den norske programvarespesialisten Digitread. Med dette utvider Clevr sin produktportefølje med Product Life Cycle Management (PLM) programvare for produksjonsindustrien.

Fra oppkjøp av Digitread, hvis økonomiske detaljer ikke er avslørt, skulle gi Clevr en større markedsandel i PLM-programvare for produksjonsindustrien. Denne programvaren gjør det mulig for produksjonsbedrifter å holde styr på all slags informasjon om produktene de produserer. Systemet lagrer blant annet informasjon om pris og kvalitet på komponentene og deres leverandører. Programvaren gjør det også mulig å lagre informasjon om produktgodkjenning og resirkulering og å bygge digitale tvillinger.

Smart strategi

Oppkjøpet av Digitread passer inn i den nederlandske lavkodespesialistens strategi. Clevr ønsker å utvide betraktelig de neste årene. Det Amersfoort-baserte selskapet er nå aktivt i sytten land og har cirka 230 ansatte. Oppkjøpet av den norske plm-spesialisten er ment å utvide Clevrs kunnskap på dette feltet ytterligere. Det vil også snart være mulig å knytte våre egne lavkodeløsninger til PLM-programvare, noe som ytterligere skal lette den digitale transformasjonen av bedrifter i produksjonsindustrien.

Siemens partnere

Oppkjøpet er også nyttig, da begge selskapene er viktige partnere til Siemens. Digitread bruker blant annet Teamcenter-programvaren til det tyske teknologikonsernet til sin programvare. Clevr baserer sine lavkodeløsninger på plattformen til Mendix, et datterselskap av Siemens.

You may also like