Home » Zeeland oppdretter selger aksjer på den norske børsen

Zeeland oppdretter selger aksjer på den norske børsen

by Russell Crowe

EN dele på Kingfish for tiden (torsdag morgen 26. november kl. 10) koster det 26 NOK. Tilsvarer 2,46 euro.

Gården vil produsere tre ganger mer fisk på Colijnsplaat i løpet av de neste to årene. Det er allerede planer om å doble det tallet en gang til.

I tillegg bygges en ny barnehage i den amerikanske delstaten Maine, og det er planer om en ny fabrikk på vestkysten av det landet. Fiskebruket ønsker også å utvide i Sør-Europa.

Jeg trenger penger for å vokse raskt

Det trengs titalls millioner euro for å gjøre denne raske veksten mulig. Tidligere hadde selskapet støtte fra investorer som Rabobank, Nutreco og franske Creadev. Før børsnoteringen hentet oppdretteren allerede inn kapital verdt ca. € 50 millioner gjennom en såkalt «privat plassering».

I følge selskapet er skalaøkningen nødvendig fordi det er mer lønnsomt å produsere mer. De ønsker også å løpe ut av konkurransen med ett slag.

I Kingfish Zeeland blir fisken oppdrettet i land på Zeeland Bridge. De er oppdratt i store tanker i Kats. Kongefisk er en rovfisk som kan bli opptil to meter lang. Dyret lever hovedsakelig i farvannet rundt Australia.

Bakgrunnen for valget av norsk børs ligger i at landet er et foregangsland innen bærekraftig fiskeriteknologi og at mange av disse selskapene er lokalisert der.

Les også:

You may also like