Home » Den norske byen Bergen vil ikke lenger kalle menn fra gatene

Den norske byen Bergen vil ikke lenger kalle menn fra gatene

by Russell Crowe

I 2018 ble byen holdt gatenavn registrering og det konkluderes med at 201 av de 229 gatene og plassene er oppkalt etter menn, men bare 28 gater er oppkalt etter en kvinne.

I dag er forholdet noe bedre, for eksempel ble det mellom 1996 og 2013 oppkalt 11 gater i Bergen, hvorav seks ble oppkalt etter en mann og fem, et kvinnenavn.

– Hvis vi ser på situasjonen som har utviklet seg i Bergens 950-årige historie, tror jeg mange vil være enige: Det trengs avgjørende løsninger, sier Catherine Nederveta, talskvinne i Bergen.

Siden nye gater ikke dukker opp så ofte i dag, et forslag er fremmet oppnevne ulike kommunale institusjoner på vegne av kvinner, som skoler, barnehager, sykehjem mv.

Representanter for kommunen innrømmer imidlertid at det fortsatt er mulig å navngi en gate i navnet til en mann dersom han har en spesiell tilknytning og fortjeneste til fordel for Bergen.

Bergen er den nest største byen i Norge, med en befolkning på rundt 280.000.

Moratoriet for å navngi bygater i mannsnavn har utløst sterk motstand fra motstandere av ideen. Tidligere ordfører Trude Drevland har sagt at å innføre kjønnskvotering i gatenavn ikke betyr å skape ekte likestilling.

En feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like