Home » Den norske regjeringen vil støtte sammenslåingen av Lotos med Orlen

Den norske regjeringen vil støtte sammenslåingen av Lotos med Orlen

by Russell Crowe

Norges Bank vil stemme for spin-off av Gdańsk-raffineriet, som øker sjansene for suksess for staten generelt Lotos og som en konsekvens bringer megafusjonen av drivstoff nærmere.

Ifølge «Puls Biznesu» vil Norges Bank, en norsk statseid bank, støtte den viktigste resolusjonen som skal vedtas på Lotos generalforsamling som innkalles 14. oktober. Resolusjonen vil tillate videre arbeid med sammenslåingen av Gdańsk-selskapet med PKN Orlen, det vil si hovedsakelig presentasjonen av Orlen av en forespørsel om godkjenning av de såkalte mottiltakene.

Se også: De avgjørende øyeblikkene for sammenslåingen av Orlen og Lotos nærmer seg

«PB» minner om at Norges Bank har 1,93 prosent. Lotos Actions (sent 2020). Avisen skriver:

Vi vet hvordan du har tenkt å stemme til generalforsamlingen på nettsiden hvor banken publiserer stemmeinstruks. Dokumentet viser at nordmennene vil stemme «i favør» i saken om resolusjonen om utskillelsen av Lotos-raffineriet i Gdańsk til et eget selskap: Lotos Asfalt. Dette er et sentralt vedtak da det krever 4/5 flertall av stemmene. Statskassen, som leder fusjonsprosjektet, kontrollerer 53,19 prosent. Lotos kapital, som resulterte i 70,6 til 75,6 prosent av stemmene på de siste fem generalforsamlingene. Så jeg trenger allierte, og nordmennene med pakken sin er verdifulle.

You may also like