Home » upåvirkelig nederlag av Frankrike mot Norge

upåvirkelig nederlag av Frankrike mot Norge

by Russell Crowe

De franske håndballspillerne avsluttet første runde av OL-turneringen i Tokyo denne søndagen med et ubetydelig tap mot Norge (32-29), mens de allerede hadde førsteplassen i sin gruppe sikret.

Nikola Karabatics lagkamerater hadde allerede sikte på den enestående kvartfinalen som skal spilles tirsdag mot Bahrain, nummer fire i den andre gruppen.

Franskmennene har vært i stand til å utnytte muligheten til å jobbe mot de neste eliminasjonskampene som ligger foran: en kamp på syv uten keeper i den offensive fasen, automatiseringsarbeid, integrering av de vanlige innbyttere …

Men flere skygger sløret panoramaet fra denne hittil ideelle førsteomgangen: Timothey N’Guessans ryggmuskelskade i starten av kampen og som ikke kom tilbake til banen etter allerede å ha levd en sesong avbrutt av fysiske feil, og at en adduktor av kantspiller Hugo Descat, 100 % ved 7m kast i løpet av de fem første kampene. Senter Ludovic Fabregas følte seg også litt våken på slutten av kampen.

Gérard med stor suksess i burene

Noen ganger for passive i forsvar i første akt, kom de blå under med fire mål i det 22. minutt (13-9), men kunne komme tilbake takket være den gode formen til Nedim Remili og Ludovic Fabregas.

Målvakt Vincent Gérard opprørte i mellomtiden verdensmesternes angripere fra 2020 med 10 redninger på 25 forsøk i løpet av de første 30 minuttene, inkludert 4/4 i hans favør på straffe.

Uten engang å koble fra, jaktet Guillaume Gilles menn ofte resultattavlen under dette møtet mot nordmennene, tilbake i OL-turneringen for første gang siden 1972.

Mislykket på slutten av kampen lot de skandinavene, som skal møte motstanderen i kvartfinalen søndag kveld, ta en klar tremålsledelse.

Samtidig har Melvyn Richardson tatt igjen litt spilletid, han som ikke hadde spilt ett minutt siden åpningskampen.

Tirsdagens kamp mot Bahrain virker mer enn oppnåelig for franskmennene, og dominerer i første runde, mens motstanderen har vunnet bare én av sine fem gruppekamper.